Cum ne pregătim de masa de Florii?

04/02/2020
de catre Lucian Dan

Floriile, o sărbătoare a Postului Mare, este o mare bucurie pentru cei ce s-au ostenit să ţină post după rânduiala creştină. Masa de Florii trebuie să fie plină de preparate din pește.

De la preparate simple, icre, paste, borș de pește, pește prăjit, saramură până la preparate sofisticate, masa de Florii trebuie să fie bogată.

Care sunt cele mai apreciate rețete pentru aperitiv?

Peștele afumat se poate așeza pe o felie de pâine unsă cu unt, iar deasupra niște măsline. Pe alte felii de pâine, prăjită sau nu, pasta de pește sau icrele se recomandă ca un aperitiv delicios.

O altă rețetă delicioasă tip aperitiv este o salată din pește afumat cu cartofi fierți. Se taie cartofii fierți în cubulețe, se adaugă o ceapă, felii subțiri de măr, mici bucăți de pește afumat, zeama de la jumătate de lămâie și desigur sare după gust.

Icre de crap DoripescoPeste afumat DoripescoCartofi kg




Crema de pastravLamai kgPaine alba feliata Brasov



Felul principal al mesei de Florii

Desigur, păstrăm laitmotivul mesei de Florii și anume, peștele. La felul principal, peștele proaspăt se remarcă, fie la cuptor, fie prăjit, fie la grătar. Noi îți vom prezenta o rețetă de păstrăv la cuptor.

Ingrediente necesare: 1 păstrav mare, 3 cartofi, 1 morcov, 1 țelină, dovlecel, roșii, ardei kapia, lămâi, pătrunjel, 100 ml ulei, 1 pahar de vin alb, sare și piper.

DovleceiMorcov kgPatrunjel verde


Ardei Kapia kgUlei floarea soarelui 1lPastrav

Mod de preparare: Se taie legumele în cubulețe și se fierb 10 minute. Păstrăvul se spală, se curăță și se usucă cu ajutorul unui șervețel, se săreaza și se piperează după gust. Cu o parte din legume se umple păstrăvul, iar cealaltă se pune în tavă lângă pește și se toarnă uleiul. Se bagă la cuptor aproximativ 20 minute (depinde de cuptor) și se stinge cu un pahar de vin alb.


Masa de Florii, care abundă de pește, poate fi completă doar când adăugăm un vin alb. Îți recomandăm vinurile autentice, românești, din soiuri de seamă.

White Artisan A.V.Issa ChardonnayVilla Vinea Sauvignon Blanc PremiumFerdinand Sauvignon Blanc Fumee

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu