2016, an de exceptie pentru Feteasca Neagra

06/10/2019
de catre Lucian Dan

Poate ai observat daca ai baut acelasi tip de vin mai mult timp, acesta isi schimba usor carateristicile in fiecare an. In continuare vei afla care este motivul.

Chiar daca strugurii provin din acelasi soi, sunt cultivati in acelasi loc, conditiile climaterice nu sunt similiare. Acest lucru influenteaza gustul vinului. In principiu, intr-un an secetos, vinul ar trebui sa aiba o calitate superioara. Depinde insa de zona.

In Dealul Mare, calitatea vinului din 2016 a fost exceptionala. Vinul nu poate depasi calitatea strugurilor, oricata tehnologie ai avea, iar in 2016 natura a fost darnica. Daca ai struguri de calitate, vinul va fi la fel.




Intr-un an ploios poate sa existe o productie mai mare, insa strugurii au o aciditate mai ridicata si nu prezinta acumulare de zahar. Pe cand intr-un an mai secetos, acumularea de zahar este mult mai mare, deci vinul va merge spre calitati deosebite: spre exemplu, vinul cu rest de zahar, vinuri dulci, vinuri demiseci, demidulci. In plus, strugurii au o aciditate echilibrata. 

Noi, ca iubitori de vinuri bune, ne dorim ani mai putin ploiosi. In zona Dealul Mare si, in general, a Munteniei nu exista un excedent de ploi. Sigur, fermierii si-ar dori sa fie mai multe ploi, sa aiba productie mai mare, dar cei care fac vinuri, dimpotriva. Vor sa aiba o productie mai mica, dar produsul final, vinul, sa fie de calitate mai ridicata.


Vinul este caracterizat de arome bogate, frumos echilibrate care impresioneaza prin onestitatea gustului, complexitate si eleganta. Culoarea rosu-granat, intensa si stralucitoare, aroma intensa de fructe de padure negre, prune proaspete si uscate si accentele de condimente dulci il fac unul dintre preferatele consumatorilor de vinuri rosii.
Recomandat a fi servit cu mancaruri pe baza de carne de miel, porc, vita, chiar si pui prajit.

Voua nu va mai ramane decat sa va bucurati de el! Urmareste videoclipul nostru!


Vreau sa cumpar vinul Artisan Feteasca Neagra

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu