Paste fusilli cu legume

12/08/2020
de catre Lucian Dan

Rețetă de post cu arome proaspete. Gustoasă și sănătoasă.

Această rețetă sărbătorește roadele sezonului de vară cu legume ca dovlecel, morcov, conopidă, fasole verde și broccoli.

Așezate alături de pasiunea principală a italienilor, și anume, pastele făinoase, face ca acest preparat să fie perfect pentru o cină ușoară și pentru zilele de post.



De ce ai nevoie?

1. 500 grame paste fusilli;

2.400 grame mix de legume congelate de vară (dovlecel, morcov, conopidă, fasole verde, broccoli);

3. ulei de măsline;

4. 1 ceapă;

5. sos pesto;

6. frunze de busuioc (presărate peste paste la final);

7. 1 cățel de usturoi

OPȚIONAL: 40 grame parmezan ras.


Cum gătești pastele cu legume?

Dezgheață legumele.

Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După fierbere, clătește-le cu apă rece.

Încinge tigaia cu uleiul de măsline și usturoiul tăiat pastile la foc mic. După ce usturoiul se rumenește, dă focul mai tare și adaugă legumele în tigaie pentru 1-2 minute. Amestecă rapid.

Adaugă pastele în tigaie. Amestecă constant. Adaugă o lingură de sos pesto.



Sugestii de servire

Pentru un plus de arome, la final, pastele pot fi stropite cu ulei de măsline aromatizat cu ardei iute, presărate cu frunzele de busuioc și roșii proaspete. Iar pentru intensificarea aromelor, recomandăm o Tămâioasă Românească de la Casa de Vinuri Cotnari. Vinul bucură cu o adevărată explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat, de fagure de miere.


Poftă bună!

Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu