Magazine
Favorite
Coșul meu
Nici un produs gasit care sa corespunda cu criterile cautarii
lei – lei
Vin rosu sec
Vin corpolent, cu arome de prune uscate si fructe de padure.
Cupaj: Merlot ~ 60% si Cabernet Franc ~ 40%.
Cabernetul Franc confera nasului un caracter floral si plin de viata.Merlot-ul isi joaca pe deplin rolul, aducand in fundal note mai bogate de mure si coacaze negre.Stejarul aduce note discrete de vanilie si ciocolata neagra
Pe papile, se simte corpolența taninilor îmblânziți de o maturare scurtă și învechire. Vinul este sec, cu taninuri ce reiterează aromele de fructe de pădure, aducând și note pământești și de piele. Gustul final este de durată medie, cu un procent ridicat de alcool, bine integrat.
Aspect: Rosu intensMiros: Scortisoara, Fructe rosii confiateGust: Ciocolata neagra, Fructe rosii confiate
Vin rosu sec in editie limitata (860 de sticle) din struguri Cabernet (66%) si Pinot Noir (34%), vinificat din struguri culesi si desciorchinati manual, maturat 12 luni in butoaie de stejar si alte 18 luni in sticlă.
Vin Rosu 1000 de Chipuri Shiraz este un vin rosu sec, obtinut 100% din struguri de Shiraz.Culoare rubiniu inchis, cu arome intense.
Santa Sofia Amarone Della Valpolicella Classico DOCG este un vin rosu rubiniu profund, aproape de nepatruns, cu reflexe granate bine intretinute. Are un buchet puternic, dar delicat in acelasi timp, cu note rafinate de cirese coapte, coacaze negre, prune uscate. O data cu aerarea apar note blande de ciocolata cu lapte, senzatii de rubarba, note balsamice de tutun mentolat: un spectru olfactiv rafinat, armonios, elegant.
Are o culoare roșu granat intensă, foarte închisă. Nasul este unul elegant, cu un buchet de fructe coapte (prune, cireșe), note afumate și de condimente (lemn dulce, cuișoare).Are o culoare roșu granat intensă, foarte închisă. Nasul este unul elegant, cu un buchet de fructe coapte (prune, cireșe), note afumate și de condimente (lemn dulce, cuișoare).
Miros: În buchet regăsim note fructate, în special prune și gemuri, dar și note mai corpolente de lemn dulce și vanilie
Gust: Arome intense de fructe roşii şi negre proaspete şi în dulceţuri, care continuă într-un postgust prelung, desăvârşit
Un vin porto de colectie din 2002.
Vin roșu sec, obținut din struguri de Fetească Neagră
Aspect: Inserti caramizi, Rosu granatMiros: Fructat, Vegetal, IerburiGust: Coacaze, Cafea, Fragi, Ciocolata, Nuci prajite, Lemn dulce, Cirese negre, Busuioc, Tanini integrati, Cuisoare, Cardamon
1000 de Chipuri IE de Fintesti Shiraz este un vin din shiraz masiv, bogat, plin de ciocolata si gem de fructe negre de padure.
Vinul Catleya Perfect Simplu Syrah este un vin rosu cu note de fructe rosii si cimbru, cu un corp rotund si taninuri echilibrate.
Acesta este obtinut din struguri culesi manual in ladite sorati pe masa vibranta, macerati pre-fermentativ noua zile pentru extragerea culorii si a aromelor, fermentati malolactic cu fermenti salbatici, urmand ca macerarea sa se desfasoare timp de zece luni (80% din volum in cisterna de inox si 20% in baricuri noi din stejar romanesc cu o ardere medie).
1000 De Chipuri Merlot este un vin roșu rubiniu cu gust bine echilibrat. În miros se simt arome de fructe de pădure roșii și negre și note fine de vanilie.
Naiv Feteasca Neagra este un vin rosu obtinut din soiul autohton de struguri Feteasca Neagra. Vinul se prezinta cu o culoare rubinie intensa si are un buchet intens, cu note de fructe rosii si condimente. Gustul este plin si echilibrat, iar taninul este catifelat si fin.
Ie de Fintesti Feteasca Neagra este un vin rosu sec, obtinut din struguri de Feteasca Neagra, maturat in butoaie de stejar 18 luni si in sticla 6 luni.
FN 14 este un vin rosu, obtinut din struguri de Feteasca Neagra. FN 14 este unul din cele mai bune vinuri romanesti obtinut din soiul Feteasca Neagra.
Sugestii de consum: Se serveste intr-un pahar cu balon la temperatura de 16-18 ° C. Potrivit pentru carne rosie prajita, carne la gratar, vanat, branza tare
„Nimeni nu ne poate lua respectul de sine dacă nu îl cedăm singuri.”
Tipul vinului: Cupaj Rosu, sec
Varietate: Cabernet Sauvignon si Marselan
Anul de recolta: 2017
Alcool: 14% vol.
Vin rosu dulce
Tip Strugure: Aragonez, Tempranillo, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca
Rara Neagra de Purcari este un vin de culoare rubinie, cu tenta de rodie care fascineaza datorita aromei complexe, care imbina ciocolata cu prunele. Pentru a te bucura la maxim de gustul plin si catifelat trebuie sa il servesti la o temperatura de 18- 20 grade Celsius.
Feteasca Neagra demisec
Culoare:roșu puternic rubiniu.
Miros: coacăze negre, frăguțe de pădure si aromă de tămâie.
Gust: vin catifelat cu tanini moi și cu aciditate hotărâtă dar catifelată.
16ºC - 18ºC. Este necesara deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire ca vinul sa fie decantat. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului
Vin rosu sec, strugurii au fost culeși în luna octombrie, iar dupa încheierea fermentației alcoolice si a celei malolactice, vinurile au fost maturate în baricuri românești de stejar, cu grad de prajire mediu, timp de 23 luni.
Vinul este rezultatul cupajării soiurilor Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Cadarcă după maturarea lor în butoaie mici de stejar timp de 2 ani.
Vin rosu sec.
Gustul este unul bogat in arome fructate si florale dar remarcam si cirese amare, completate de accente de lemn dulce. Culoarea este rosu-magenta, iar mirosul dezvaluie accente de fructi rosii.
Se recomanda servirea la o temperature cuprinsa intre 8 si 12 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de vita sau miel.
Asociere culinara: preparate usor condimentate, pizza, paste
Temperatura de servire: 16°-18° C
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 14 - 16 grade C. Va invităm să va bucuraţi de acest vin în asociere cu mâncare condimentată, mai intensa in gust: miel, vânat sau roast beef.
Chateau Franc Le Maine Saint-Emilion Grand Cru 2014 este un mix interesant de Merlot (65%), Cabernet Franc (34%) si Cabernet Sauvignon (1%). Bine structurat si echilibrat, cu o mineralitate bine definita, finalul aduce in prim plan tente de fructe de padure negre si tutun. Se recomanda servirea acestui vin la 16-20 grade Celsius alaturi de paste, preparate cu carne si mancaruri cu legume ceva mai consistente.
Maturarea indelungata - 10 luni in butoaie de stejar francez si 3 luni in butoaie de stejar american - se reflecta in caracterul energic si aromele complexe ale acestui vin.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 16-17 °C alături de preparate precum paste cu hribi si trufe, gulas de vita sau rulada de miel cu ierburi.
Vin rosu sec ecologic
Domeniile franco Romane Merlot
Alc: 13%
Asociere culinara: Paste cu ragu de vita, coaste de miel in sos de vin
Strugurii au fost culeși între 15 -20 septembrie, la o acumulare de zahăr de 200-215g/l. La fermentarea alcoolică și malolactică s-au folosit drojdii selecționate.
Gustul este rotund și armonios ce îl recomandă alături de preparate din carne roșie. A se servi la 12º-14ºC.
Rosu intens, cu reflexe purpurii, cu arome de prune si cirese coapte cu note subtile de masline negre si condimente. Un vintage de exceptie, peste media anilor atat in calitate cat si in cantitate.
Strugurii provin din sudul Australiei , iar stilul apartine winemaker-Ilor Taylors, pastrand aromele vinurilor proaspete.
Bodegas Atteca îşi are sediul în orăşelul Atteca din regiunea Zaragoza la 40 km distanţă de Calatayud. Viile sunt vechi şi sunt plantate pe dealuri la o altitudine de aproximativ 1000 m deasupra nivelului mării. După procesul de fermentare vinul este maturat timp de 10 luni în butoaie de stejar.
Un cupaj rosu sec ce reuneste nu mai putin de 5 soiuri de struguri(Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Shiraz si Feteasca Neagra), ce se deschide in jurul culorii rosu-rubiniu si integreaza arome patrunzatoare de coacaze negre, visine si magiun de prune.
Invechit in butoaie de stejar, acest vin, de un caracter aparte, se adreseaza unui public pretentios de avangarda. Se consuma la mese elegante cu carne rosie, sosuri consistente, se serveste la temperatura camerei.
Vinul reprezintă alegerea perfectă pentru evenimentele restrânse sau de amploare și mai ales pentru momentele importante cu familia. Din cele mai vechi timpuri vinul era ales pentru a sărbători și celebra momente frumoase, reușite sau întâlniri între familii, datorită efectului și gustului său.
Alc. 14.5%
Din regiunea ionica a Australiei,in gama Jaraman, s-au ales strugurii cei mai buni, din cele mai bune parcele care pot da vinurile ce pot exprima terroir-ul si stilul caracteristic zonei.
Strugurii predominanți în subregiunea Almansa sunt Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet) și Monastrell. Alaya înseamnă 100% Garnacha Tintorera din podgorii cu o vechime de 50 ani, plantate la 1000 metri altitudine și maturate timp de 15 luni în butoaie noi de stejar, franțuzești și americane.
Renumita zona viticola inca din vechi timpuri, Silagiu avea in 1919 circa 579 de hectare de vie. Dealurile Silagiului se afla la o altitudine de 324m si fac parte din Podgoria Buzias-Silagiu situata pe piemontul dintre Timis si Barzava.Crama Thesaurus reinvie traditia zonei, profitand de clima continental mediteraneana, varietatea mare de tipuri de sol, influenta raurilor din zona si expunerea ideala la soare.
Asociere culinară: musaca dobrogeană, sarmale în foi de viță (preferabil de Fetească Neagră) și tochitură de porc.
Petro Vaselo - "The Soul of our Soil". Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri).
O Fetească Neagră cu note de prune uscate, cireșe și vișine negre și îmbogățită cu note de trufe, cacao și arome seducatoare de lemn.
Se potrivește cu carne roșie sau vânat și se servește la 18 - 20 grade Celsius.
Unicitatea acestor vinuri poate fi descrisă cel mai bine prin noțiunea de călătorie verbală asociată discuțiilor constructive, momentelor de inspirație sau clipelor în care comunicarea alunecă spre subiecte fabuloase.
Gramofon Feteasca Neagra se consuma la o temperatura recomandata de 14-16 °C.
Vin rosu demisec
Laya este un cupaj de 70% Garnacha Tintorera si 30% Monastrell din plantatii situate la aproximativ 1000 metri deasupra nivelului marii si maturat timp de 4 luni in butoaie noi de stejar frantuzesc.
Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova, inceputurile cramei fiind in anul 1893 cand Constantin Mimi planteaza primii butasi de vie. In anul 2010 crama a fost dotata cu cele mai moderne aparate pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Dupa o restaurare care a durat 5 ani, in 2011 castelul si-a redeschis portile pentru vizitatori.
Maturarea s-a făcut timp de un an în baricuri din stejar franțuzesc și american, aflate la prima sau a doua folosire.
Este un vin puternic, corpolent, cu o uşoară astringenţă ce-i accentuează forţa sustinută de o aciditate placută şi învăluitoare. Este în acelaşi timp, un vin echilibrat şi armonios, care lasă pe final un gust catifelat, picant, misterios.
Un Cabernet de elita din inima Olteniei, nascut firesc din cadenta energica a tot ceea ce inseamna Oltenia: tumult, forta, curaj.
Vin rosu sec,
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Neagra
Se recomanda a se consuma in jurul unor platouri aperitive generoase, paste cu sosuri sau deserturi cu proeminenta amaruie.
În San Marzano, istoria viticulturii are mai mult de o mie de ani și poate fi văzută în cele mai vechi podgorii, bogate în clone vechi de secole. Din această moștenire prețioasă a podgoriilor, care au peste șaizeci de ani, vine un vin care este cea mai frumoasă poveste pe care teritoriul nostru trebuie să o spună.
Un cupaj echilibrat și corpolent de Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. De o culoare intensă.
Servire: Servire la maxim 18 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.
4 luni in butoaie de stejar american si frantuzesc.
Un vin corpolent cu o textura fina si un post-gust placut.
Alira Eleganza este un vin rosu dulce, un cupaj din Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon.
Strugurii au fost deshidratati natural pentru a capta exact esenta lor si vinul a fost maturat timp de 8 luni in butoaie de stejar frantuzesc. Este un vin complex, armonios si echilibrat.
Aspect: Rosu visiniuMiros: Fructe rosii, Alcool integratGust: Tanini moi, Cirese negre, Nucsoara, Mure, Fragi
OPUS FABULA – Fetească Neagră
Vin rosu demidulce
Un Cabernet Sauvignon creat pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova, după filosofia din Bordeaux care impresionează prin putere și eleganță. Se remarcă printr-o armonie perfectă între notele de fructe coapte și cele de condimente sau chiar senzații olfactive mai rustice, de piele tăbăcită. Taninii bine integrați îl ajută să evolueze frumos timp de câțiva ani, rămânând viguros.
Pentru a experimenta la maxim potența vinului se poate asocia și cu o pastramă de oaie cu condimente puternice orientale.
Acest vin rubiniu spectaculos este intens, corpolent și se pretează pentru învechire la sticlă.
Este un concept destinat să deschidă o nouă direcție în comunicarea vinurilor, cea a conversației inteligente și limbajului fără cusur dezlegat de impactul licorilor, deoarece întotdeauna expresia corectă și armonioasă reprezintă echilibrul fizic și mental.
Servire la 18 grade, la minim 60 de minute după decantare. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.
Vinul s-a obținut de pe plantații cu o altitudine ridicată, pe un sol scheletos, stâncos, cu o producție scăzută pe butuc.
La gust vinul este plin cu taninuri ușoare, cu un caracter de fructe supracoapte, plăcut acidulat și lung în post gust.
Cupaj: Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra
Un vin de culoare rosu rubiniu. Mirosul este fructat, vegetal. Vinul ia amplitudine în gust, unde, pe lângă fructe coapte şi cafea, regăsim note de coacaze rosii, zmeura şi condimente.
Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011 este un vin sec creat din struguri atent selectionati de pe cele mai bune parcele din Aliman. Baricat timp de 14 luni in butoaie de stejar, acest Cabernet Sauvignon emana arome de mure, menta si lemn dulce. Cu un potential de invechire de pana la 10 ani, Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon este vinul care impresioneaza prin stil si eleganta.
Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon este un exercițiu de măiestrie al oenologilor Alira. Pariul este de a crea un vin mai expresiv decât oricare dintre componente. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de lemn și frunze uscate.
Creat din struguri selecționați manual, vinul obținut reflecta maximumul de potențial al soiului: taninuri fine, note de vișine, ciocolata si prune coapte, cu un final lung si bogat în senzații dulci. Este un companion potrivit pentru carne roșie, de la gulaș de vițel la vânat în sos. Poate înnobila un platou de brânzeturi maturate. Se recomandă, de asemenea, lângă piept de rață sau cârnați italieni.
Maturat in baric 12 luni
Cupaj: Shiraz,Merlot si Cabernet Sauvignon
Creat în inima Dealului Mare, dintr-o vie veche de peste 50 de ani, Apogeum este o Fetească Neagră de geniu, premiată pe trei continente.
Recomandăm minim două ore de decantare.
Un Merlot echilibrat, incantator si perfect pentru mesele de sarbatoare petrecute impreuna cu cei dragi.
Crama Balla Geza este o podgorie la poalele Aradului, fosta Minis-Măderat – o podogie străveche, ce datează înca din anul 1023. Din anul 1999, Crama Balla Geza, a încercat să câștige inapoi faima acestei regiuni – regiunea viiticolă Minis. Totodata, se produc struguri pentru vin pe o suprafață de 75 ha, peste 80% din suprafețe fiind cultivate cu soiuri roșii. Au o capacitate de stocare de 5.000 hL. Climatul și condițiile de sol distins, care este similar cu clima Adriatică conduc la mândria regiunii viticole.
Gustul este intens, de fructe coapte roșii și negre, cu cireșe negre, afine și coacăze în prim plan, dublate de note secundare de ierburi aromatice.
Depozitat in recipiente atent sablate si ermetizate de tip magnum (1,5), dobandit dintr-un soi de struguri autohtoni recunoscuti pentru proprietatile sale diferite (Merlot), acest vin este repurtat in orchestra proceselor de fabricatie neintrerupte pentru a capata arome distinse si note unice pentru degustare ( maturat in barique de stejar frantuzesc vreme de 12 luni, apoi perimat in sticle vreme de 12 luni).
Se asociază cu carne roșie cu textură fină. A se servi la 12º-14ºC.
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
Intens, corpolent, luxuriant și opulent. Interpretarea teritorială a unui cupaj classic de Bordeaux ce exprimă potențialul nostru prin posibilitatea comparației.
Vinurile Ferdinand sunt atent selectionate de la cei mai buni producatori din Romania. Soiuri autentic romanesti prelucrate in baricuri alese, doar in editii limitate.
Se consuma alaturi de preparate din carne rosie la o temperatura de 15-16°C
Soi de struguri: Fetească Neagră
Conținut de alcool: 15.3%Temperatură de servire: 12-16 grade CelsiusMâncare: cotlete de bernecuț, pulpe sau piept de rată, gulaș
Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă, adusă de fructe și condimente. Vinul din Fetească Neagră și Cabernet Franc este realizat după o maturare individuală a soiurilor timp de 2 ani, urmată de cupajarea acestora cu 2-3 luni înainte de îmbuteliere.
„Adevarata forta sta in supunerea care te face sa-ti dedici viata unor lucruri mai presus de tine.”
Tipul vinului: Cupaj Rosu, secVarietate: Cabernet Sauvignon, Marselan si SyrahAnul de recolta: 2017Alcool: 14% vol.
Un vin amplu ca o sarbatoare, facut anume pentru o anumita zi din an. Un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot. Porneste ca un vin sobru pentru a lasa loc aromelor de fructe rosii, dulceturi si gemuri si continua cu aromele dulci acrisoare, putin picante, din miros si din gust.
Balla Geza CABERNET FRANC este un vin rosu corpolent cu o culoare rosie-rubinie, cu tanini imblanziti si cu un gust amplu.
Vin rosu dulce.
Se recomanda a fi servit la o temperatura de 10-12 grade Celsius.