Crama Bauer a demonstrat că Merlot-ul poate fi folosit pentru a crea vinuri selecte în România, punând în valoare caracterul și expresia unică a acestui soi de struguri în parcele alese și prin metode de vinificație potrivite pentru acest soi. Bauer Merlot este exemplul perfect al vinului roșu sec excepțional, rezultat al unui soi de struguri subestimat pe meleagurile noastre. Procesul de producție începe prin culegerea manuală a boabelor de struguri, folosind metode repetate și selectarea celor mai bune dintre ele. Procesul de fermentație se realizează asupra întregului bob de strugure, întocmai pentru a sigila savoarea. După fermentația din butoaiele de inox, licoarea este trasă în butoaie mici de stejar, unde rămâne timp de 12 luni până la îmbuteliere. Rezultatul este o aromă complexă și fructată, cu accente subtile de tanini și o culoare intensă, de invidiat.
Notele degustării:
Miros: Tonuri delicioase de fructe, unde se remarcă în special prunele și murele
Gust: Arome complexe și robuste, cu tonuri de tanin și fructe uscate
Culoare: Roșu intens
Nici o postare găsită