Magazine
Favorite
Coșul meu
Nici un produs gasit care sa corespunda cu criterile cautarii
lei – lei
Vin rosu dulce
Vin rosu sec
În San Marzano, istoria viticulturii are mai mult de o mie de ani și poate fi văzută în cele mai vechi podgorii, bogate în clone vechi de secole. Din această moștenire prețioasă a podgoriilor, care au peste șaizeci de ani, vine un vin care este cea mai frumoasă poveste pe care teritoriul nostru trebuie să o spună.
Vin rosu sec,
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Neagra
Se recomanda a se consuma in jurul unor platouri aperitive generoase, paste cu sosuri sau deserturi cu proeminenta amaruie.
Maturarea s-a făcut timp de un an în baricuri din stejar franțuzesc și american, aflate la prima sau a doua folosire.
Este un vin puternic, corpolent, cu o uşoară astringenţă ce-i accentuează forţa sustinută de o aciditate placută şi învăluitoare. Este în acelaşi timp, un vin echilibrat şi armonios, care lasă pe final un gust catifelat, picant, misterios.
Un Cabernet de elita din inima Olteniei, nascut firesc din cadenta energica a tot ceea ce inseamna Oltenia: tumult, forta, curaj.
Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova, inceputurile cramei fiind in anul 1893 cand Constantin Mimi planteaza primii butasi de vie. In anul 2010 crama a fost dotata cu cele mai moderne aparate pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Dupa o restaurare care a durat 5 ani, in 2011 castelul si-a redeschis portile pentru vizitatori.
Laya este un cupaj de 70% Garnacha Tintorera si 30% Monastrell din plantatii situate la aproximativ 1000 metri deasupra nivelului marii si maturat timp de 4 luni in butoaie noi de stejar frantuzesc.
Gramofon Feteasca Neagra se consuma la o temperatura recomandata de 14-16 °C.
Vin rosu demisec
Unicitatea acestor vinuri poate fi descrisă cel mai bine prin noțiunea de călătorie verbală asociată discuțiilor constructive, momentelor de inspirație sau clipelor în care comunicarea alunecă spre subiecte fabuloase.
O Fetească Neagră cu note de prune uscate, cireșe și vișine negre și îmbogățită cu note de trufe, cacao și arome seducatoare de lemn.
Se potrivește cu carne roșie sau vânat și se servește la 18 - 20 grade Celsius.
Petro Vaselo - "The Soul of our Soil". Petro Vaselo este o vie biologic certificata unde strugurii, odata ajunsi in pivnita, trec prin doua selectii manuale pentru a indeparta orice manunchi considerat impropriu. De-a lungul procesului de productie vinul este tratat in absenta oricarui contact cu oxigenul; acest lucru permite sa se ajunga la sfarsitul fermentatiei fara a adauga nici un fel de antioxidant. Toate vinurile sunt supuse unei perioade de rafinare dupa procesul de fermentatie. Rafinamentul este manipulat atat in recipiente mici (butoaie de 225 L) cat si in vase de lemn de mare capacitate (pana la 7500 de litri).
Asociere culinară: musaca dobrogeană, sarmale în foi de viță (preferabil de Fetească Neagră) și tochitură de porc.
Renumita zona viticola inca din vechi timpuri, Silagiu avea in 1919 circa 579 de hectare de vie. Dealurile Silagiului se afla la o altitudine de 324m si fac parte din Podgoria Buzias-Silagiu situata pe piemontul dintre Timis si Barzava.Crama Thesaurus reinvie traditia zonei, profitand de clima continental mediteraneana, varietatea mare de tipuri de sol, influenta raurilor din zona si expunerea ideala la soare.
Strugurii predominanți în subregiunea Almansa sunt Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet) și Monastrell. Alaya înseamnă 100% Garnacha Tintorera din podgorii cu o vechime de 50 ani, plantate la 1000 metri altitudine și maturate timp de 15 luni în butoaie noi de stejar, franțuzești și americane.
Din regiunea ionica a Australiei,in gama Jaraman, s-au ales strugurii cei mai buni, din cele mai bune parcele care pot da vinurile ce pot exprima terroir-ul si stilul caracteristic zonei.
Vin rosu sec ecologic
Alc. 14.5%
Vinul reprezintă alegerea perfectă pentru evenimentele restrânse sau de amploare și mai ales pentru momentele importante cu familia. Din cele mai vechi timpuri vinul era ales pentru a sărbători și celebra momente frumoase, reușite sau întâlniri între familii, datorită efectului și gustului său.
Invechit in butoaie de stejar, acest vin, de un caracter aparte, se adreseaza unui public pretentios de avangarda. Se consuma la mese elegante cu carne rosie, sosuri consistente, se serveste la temperatura camerei.
Bodegas Atteca îşi are sediul în orăşelul Atteca din regiunea Zaragoza la 40 km distanţă de Calatayud. Viile sunt vechi şi sunt plantate pe dealuri la o altitudine de aproximativ 1000 m deasupra nivelului mării. După procesul de fermentare vinul este maturat timp de 10 luni în butoaie de stejar.
Strugurii provin din sudul Australiei , iar stilul apartine winemaker-Ilor Taylors, pastrand aromele vinurilor proaspete.
Un cupaj rosu sec ce reuneste nu mai putin de 5 soiuri de struguri(Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Shiraz si Feteasca Neagra), ce se deschide in jurul culorii rosu-rubiniu si integreaza arome patrunzatoare de coacaze negre, visine si magiun de prune.
Rosu intens, cu reflexe purpurii, cu arome de prune si cirese coapte cu note subtile de masline negre si condimente. Un vintage de exceptie, peste media anilor atat in calitate cat si in cantitate.
Strugurii au fost culeși între 15 -20 septembrie, la o acumulare de zahăr de 200-215g/l. La fermentarea alcoolică și malolactică s-au folosit drojdii selecționate.
Gustul este rotund și armonios ce îl recomandă alături de preparate din carne roșie. A se servi la 12º-14ºC.
Domeniile franco Romane Merlot
Alc: 13%
Asociere culinara: Paste cu ragu de vita, coaste de miel in sos de vin
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 16-17 °C alături de preparate precum paste cu hribi si trufe, gulas de vita sau rulada de miel cu ierburi.
Maturarea indelungata - 10 luni in butoaie de stejar francez si 3 luni in butoaie de stejar american - se reflecta in caracterul energic si aromele complexe ale acestui vin.
Chateau Franc Le Maine Saint-Emilion Grand Cru 2014 este un mix interesant de Merlot (65%), Cabernet Franc (34%) si Cabernet Sauvignon (1%). Bine structurat si echilibrat, cu o mineralitate bine definita, finalul aduce in prim plan tente de fructe de padure negre si tutun. Se recomanda servirea acestui vin la 16-20 grade Celsius alaturi de paste, preparate cu carne si mancaruri cu legume ceva mai consistente.
Asociere culinara: preparate usor condimentate, pizza, paste
Temperatura de servire: 16°-18° C
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 14 - 16 grade C. Va invităm să va bucuraţi de acest vin în asociere cu mâncare condimentată, mai intensa in gust: miel, vânat sau roast beef.
Se recomanda servirea la o temperature cuprinsa intre 8 si 12 grade Celsius, alaturi de preparate din carne de vita sau miel.
Vin rosu sec.
Gustul este unul bogat in arome fructate si florale dar remarcam si cirese amare, completate de accente de lemn dulce. Culoarea este rosu-magenta, iar mirosul dezvaluie accente de fructi rosii.
Vinul este rezultatul cupajării soiurilor Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Cadarcă după maturarea lor în butoaie mici de stejar timp de 2 ani.
Vin rosu sec, strugurii au fost culeși în luna octombrie, iar dupa încheierea fermentației alcoolice si a celei malolactice, vinurile au fost maturate în baricuri românești de stejar, cu grad de prajire mediu, timp de 23 luni.
16ºC - 18ºC. Este necesara deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire ca vinul sa fie decantat. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului
Culoare:roșu puternic rubiniu.
Miros: coacăze negre, frăguțe de pădure si aromă de tămâie.
Gust: vin catifelat cu tanini moi și cu aciditate hotărâtă dar catifelată.
Feteasca Neagra demisec
Rara Neagra de Purcari este un vin de culoare rubinie, cu tenta de rodie care fascineaza datorita aromei complexe, care imbina ciocolata cu prunele. Pentru a te bucura la maxim de gustul plin si catifelat trebuie sa il servesti la o temperatura de 18- 20 grade Celsius.
Tip Strugure: Aragonez, Tempranillo, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca
„Nimeni nu ne poate lua respectul de sine dacă nu îl cedăm singuri.”
Tipul vinului: Cupaj Rosu, sec
Varietate: Cabernet Sauvignon si Marselan
Anul de recolta: 2017
Alcool: 14% vol.
Sugestii de consum: Se serveste intr-un pahar cu balon la temperatura de 16-18 ° C. Potrivit pentru carne rosie prajita, carne la gratar, vanat, branza tare
FN 14 este un vin rosu, obtinut din struguri de Feteasca Neagra. FN 14 este unul din cele mai bune vinuri romanesti obtinut din soiul Feteasca Neagra.
Ie de Fintesti Feteasca Neagra este un vin rosu sec, obtinut din struguri de Feteasca Neagra, maturat in butoaie de stejar 18 luni si in sticla 6 luni.
Naiv Feteasca Neagra este un vin rosu obtinut din soiul autohton de struguri Feteasca Neagra. Vinul se prezinta cu o culoare rubinie intensa si are un buchet intens, cu note de fructe rosii si condimente. Gustul este plin si echilibrat, iar taninul este catifelat si fin.
Vinul Catleya Perfect Simplu Syrah este un vin rosu cu note de fructe rosii si cimbru, cu un corp rotund si taninuri echilibrate.
Acesta este obtinut din struguri culesi manual in ladite sorati pe masa vibranta, macerati pre-fermentativ noua zile pentru extragerea culorii si a aromelor, fermentati malolactic cu fermenti salbatici, urmand ca macerarea sa se desfasoare timp de zece luni (80% din volum in cisterna de inox si 20% in baricuri noi din stejar romanesc cu o ardere medie).
1000 De Chipuri Merlot este un vin roșu rubiniu cu gust bine echilibrat. În miros se simt arome de fructe de pădure roșii și negre și note fine de vanilie.