Magazine
Favorite
Coșul meu
Vin rosu sec
Vin corpolent, cu arome de prune uscate si fructe de padure.
Pe papile, se simte corpolența taninilor îmblânziți de o maturare scurtă și învechire. Vinul este sec, cu taninuri ce reiterează aromele de fructe de pădure, aducând și note pământești și de piele. Gustul final este de durată medie, cu un procent ridicat de alcool, bine integrat.
Culoare:roșu puternic rubiniu.
Miros: coacăze negre, frăguțe de pădure si aromă de tămâie.
Gust: vin catifelat cu tanini moi și cu aciditate hotărâtă dar catifelată.
Un cupaj din Fetească Albă (90%) şi Tămâioasă Românească (10%)
Un vin demisec
OPUS FABULA – Fetească Neagră
Vin rosu demidulce
Vin rosu dulce
Gramofon Feteasca Neagra se consuma la o temperatura recomandata de 14-16 °C.
Vin rosu demisec
Vin rose sec
Vin alb sec
Pur si simplu facinant, Chandon Garden Spritz, este un Spritz delicios realizat de echipa de vinificatie Chandon din Mendoza. Amestecul este creat special pentru a fi delicios, simplu si natural, de aceea nu se folosesc arome artificiale si nici coloranti in nici o etata a productiei sale.
„Nimeni nu ne poate lua respectul de sine dacă nu îl cedăm singuri.”
Tipul vinului: Cupaj Rosu, sec
Varietate: Cabernet Sauvignon si Marselan
Anul de recolta: 2017
Alcool: 14% vol.
„Gestul simplu al unui om curajos este a nu fi partas la minciuna. Un singur cuvant adevarat poate rasturna lumea.”
Tipul vinului: Cupaj Alb, secVarietate: Viognier si Tamaioasa Romaneasca Anul de recolta: 2020Alcool:12,5 %
„Pe lumea asta, singura cale de a trai in onoare este sa fii cu adevarat ceea ce pretinzi ca esti.”
Tipul vinului: Cupaj Alb, secVarietate: Feteasca Alba, Chardonnay baricat si nebaricat, Sauvignon, PinotGrisAnul de recolta: 2020Alcool: 12,5 % vol.Organizarea plantatiei: Domeniul dispune de 14,6 hectare de Feteasca Alba,35,3 hectare de Chardonnay, 27,3 hectare de Sauvignon si 13 hectare dePinot Gris, plantate cu o densitate de 5.000 – 5.600 de plante la hectar.Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol argilo-calcaros. Modulde taiere este Guyot simplu.
Temperatura recomandata de servire; 11ºC - 13ºC. Eventualele depunericertifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.
Cupaj: Shiraz,Merlot si Cabernet Sauvignon
Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova, inceputurile cramei fiind in anul 1893 cand Constantin Mimi planteaza primii butasi de vie. In anul 2010 crama a fost dotata cu cele mai moderne aparate pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Dupa o restaurare care a durat 5 ani, in 2011 castelul si-a redeschis portile pentru vizitatori.
Alc. 13%
Se consuma alaturi de preparate din carne rosie la o temperatura de 15-16°C
Vin rosu sec.
Temperatura de servire: 16-18⁰C
Brânzeturi, Carne porc, Carne pui, Fructe de mare, Salată
Vin rose demisec.
Cupaj din trei soiuri: Syrah, Cabernet Sauvignon si Mamaia.
Temperatura: 6-8 C
Vin cu un gust placut, fin, produs din struguri soiurile din soiurile SYRAH SI CABERNET SAUVIGNON .
Se serveste bine racit la o termperatura intre 6-8 grade Celsius.
Vin rosu
Este un vin fresh compus dintr-un asamblaj de Merlot, Feteasca Neagra si Syrah.
O Fetească Neagră cu note de prune uscate, cireșe și vișine negre și îmbogățită cu note de trufe, cacao și arome seducatoare de lemn.
Se potrivește cu carne roșie sau vânat și se servește la 18 - 20 grade Celsius.
Se spune ca vinul este o imbratisare intr-un pahar.Sauvignon Blanc a imbratisat cu radacinile sale pamanturile Dealurilor Silagiului,creand cu acestea o legatura vesnica. Din aceste radacini se naste acest vin unic de culoarea aurului.
Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de către vinificatorul Foss Marai.
Vinul este rezultatul cupajării soiurilor Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Cadarcă după maturarea lor în butoaie mici de stejar timp de 2 ani.
Vinul s-a obținut de pe plantații cu o altitudine ridicată, pe un sol scheletos, stâncos, cu o producție scăzută pe butuc.
La gust vinul este plin cu taninuri ușoare, cu un caracter de fructe supracoapte, plăcut acidulat și lung în post gust.
Vinurile Ferdinand sunt atent selectionate de la cei mai buni producatori din Romania, vinuri autentice romanesti, prelucrate in baricuri alese, doar in editii limitate.
Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon este un exercițiu de măiestrie al oenologilor Alira. Pariul este de a crea un vin mai expresiv decât oricare dintre componente. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de lemn și frunze uscate.
Dulce Fanny de la Ștefănești este un vin de desert, obținut din struguri stafidiți, din soiul Cabernet Sauvignon, vinificați împreună cu Fetească Neagră.
Crama Balla Geza este o podgorie la poalele Aradului, fosta Minis-Măderat – o podogie străveche, ce datează înca din anul 1023. Din anul 1999, Crama Balla Geza, a încercat să câștige inapoi faima acestei regiuni – regiunea viiticolă Minis. Totodata, se produc struguri pentru vin pe o suprafață de 75 ha, peste 80% din suprafețe fiind cultivate cu soiuri roșii. Au o capacitate de stocare de 5.000 hL. Climatul și condițiile de sol distins, care este similar cu clima Adriatică conduc la mândria regiunii viticole.
Vin alb sec. Vechi soi romanesc, cu aroma ce aminteste de parfumul florilor de vita de vie.
Excelent ca aperitiv. Asociat cu mancaruri pe baza de peste si fructe de mare, racit la temperaturi de 6-8 C, poate crea acea buna dispozitie a serilor de vara si nu numai.
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj din 3 Fetesti Negre din 3 ani diferiti.
Truda Fanny este selecția celor mai bune vinuri create de Casa de Vinuri Ștefănești și un elogiu adus lui Liviu Rebreanu. In 1930, Rebreanu a început să producă la Ștefănești propriul vin, iar pe cel mai bun l-a dedicat soției sale denumindu-l după aceasta.
Acest vin a fost maturat 6 luni , vin alb, sec
Temperatura optima de degustare: 10-12 C.
Vin alb sec. Temperatura ideala de servire a vinului trebuie sa fie de 8°C.
Soi de struguri: Fetească Neagră
Conținut de alcool: 15.3%Temperatură de servire: 12-16 grade CelsiusMâncare: cotlete de bernecuț, pulpe sau piept de rată, gulaș