Magazine
Favorite
Coșul meu
Recomandat a fi servit la o temperatură între 16-18 grade Celsius.
Tuica Zetea este un produs natural, obtinut prin distalarea marcurilor de prune dupa o metoda proprie .Culoarea sa aurie este obtinuta prin invechirea minima obligatorie, fara adaos de ingredienti.Gustul deosebit si calitatea de exceptie fac din acest produs o licoare de care suntem cu adevarat mandri.
Palinca de Zetea este o bautura obtinuta exclusiv din ingrediente naturale, prin tripla distilare a marcului de prune, dupa un procedeu propriu, brevetat de familia producatorului. Culoarea se obtine prin invechire minima in butoaie de stejar romanesc. Ca structura, acest distilat are o finete particulara si prezinta echilibru perfect intre aroma identitara a fructului si etajul de alcool, 50% in cele mai dese cazuri. Finalul este marcat printr-un post gust cu durata impresionanta.
Vin alb sec, sauvignon blanc maturat 3 luni în butoie de stejar produs la Domeniile Săhăteni - Aurelia Vișinescu.
Vin rosu sec
Vinul „Ferdinand Cabernet sauvignon & Syrah” este recomandat a fi servit alaturi de preparate din carne rosie (vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) si branzeturi maturate.Vinul este maturat timp de 12 luni, in butoaie de stejar.
Acest vin a fost maturat 19 luni în butoaie de stejar românesc, apoi 12 luni în sticle, înainte de a fi scos pe piață.
Vin alb sec, baricat 4 luni cu un volum alcoolic de 13,5%
Vin rosu sec, baricat 12 luni.
Vin rosu sec, baricat 12 luni
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj deosebit, produs doar in anii exceptionali.
Aurelia Visinescu White Artisan este un vin alb sec realizat din trei soiuri de struguri albi: Feteasca Alba, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca
Vin alb sec de culoare verde-galbui, cu gust expresiv, proaspat si fructat
Cupaj Feteasca Neagra,Merlot si Cabernet Sauvignon
Vin rosu cu miros de cafea si tabac, gust de ciocolata amaruie, condimente si vanilie. Invechit in baric timp de 24 de luni.
Vin rosu sec, cu structura complexa si corpolenta, vin elegant si generos
Vin alb sec. Vinurile KARAKTER vorbesc despre soare, pamant, rod si crezut oenologului. Dedicate soiurilor international, aceste vinuri se impun de la prima degustare, ramanand in memoria papilelor.
Karacter Sauvignon Blanc de un galben pai pur, strălucitor, care ascunde o personalitate vibrantă, tânără, gata oricând să aducă un alint pe buzele celui care alege să-l savureze.
Aurelia Vişinescu Karakter Sauvignon Blanc complimentează excelent preparate asiatice, fructe de mare sau peşte, dezvăluindu-şi integral aromele la o temperatură recomandată de 6 – 8°C.
Vin alb sec, Karakter reflecta pasiunea si personalitatea creatorului alaturi de prezenta naturii, legatura definitivata in timp, din care a rezultat un vin puternic.
Vinurile KARAKTER vorbesc despre soare, pamant, rod si crezut oenologului. Dedicate soiurilor international, aceste vinuri se impugn de la prima degustare, ramanand in memoria papilelor. Sunt vinuri cu personalitate.
Vin rose sec
Servire: Este recomandat a fi servit la o temperatura de 6-8 grade C. A se servi singur ca aperitiv sau alaturi de salate, mancaruri asiatice.
Asocieri culinare:Este o alegere excelentă pentru seri calde, alături de salate, mâncăruri asiatice, dar și singur. Se recomandă a fi servit bine răcit la 6°C.
Nomad este vinul nostru dedicat celor care traiesc pentru a descoperi. E vinul pe care Aurelia Visinescu l-a purtat in gand la intoarcerea din calatoria ei in podgoriile Lumii Noi. Nomadul cauta si gaseste gustul intr-un context modern, e interesat de experiente noi si priveste vinul ca pe un vehicul intre oameni.
Un nomad stie sa gaseasca drumul spre povesti inedite si intregeste gustul vinului cu sentimentul vizual al unui peisaj, cu traierea unei bucati muzicale sau cu aroma artei culinare. Pentru nomad, lumea este un puzzle de senzatii in care drumul nu se sfarseste niciodata si calatoriile sunt un fel de a fi, chiar si in lumea vinului.
Vinul “Smerenie” este primul din Romania care a parcurs un drum invers, de la nume si idee la lichidul inchis in sticla. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite, calugaritei inchise in chilie care citeste Cartea Sfanta, privind uneori prin geamul minuscul, care isi petrece cea mai mare parte a vietii rugandu-se pentru fiecare om pe care l-a intlnit sau de care a auzit vreodata.
Jiana, cupaj de Cabernet Sauvignon (60%) si Pinot Noir (40%), cea mai recenta lansare a Cramei Oprisor, intregeste colectia dedicata Olteniei, alaturi de Rusalca Alba si Dragaica Rosie. Este produs de renumitul oenolog Liviu Grigorica in editie limitata de 9.872 sticle. Jiana este o zana a locurilor, care se “arata grabnic oamenilor insetati, ce trudesc spre avutia si rodul pamantului. Celui cu pofta de licoare, frumoasa aratare ii potoleste setea cu aceeasi apa vie care hraneste si copacul vietii, izvorul tuturor lucrurilor si protectorul fiecaruia.”
Vin alb sec. Vinul este un cupaj din patru soiuri albe (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Pinot Gris)
„Dragaica rosie” este un cupaj rubiniu stralucitor produs de profesorul Liviu Grigorica din 4 soiuri rosii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Shiraz. Isi trage numele de la sarbatoarea de Sanziene, cunoscuta si sub numele de Dragaica.
Vin alb sec. Este genul de vin care, atunci cand este fabricat dupa retetele clasice si mai ales cand este imbogatit de contactul cu lemnul, se transforma intr-un instrument adictiv al placerii
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 16 - 18 grade C. Culinar, vinul poate fi asociat cu somon, cartofi bine rumeniţi în cuptor, raţă cu sos de fructe de pădure sau miel.
LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 16 - 18 grade C. Se poate savura în compania preparatelor din carne de porc sau vită.
Paris si luminile orasului vazute din colina Montmartre. Un soi unic, ca si orasul la care se face referire in eticheta. Busuioaca plantata in 2007 in podgorie, poate fi definita perla rara, din care producem o editie limitata. Nuante delicate de roz, arome imbietoare, gust placut si rotund definind tipicitatea soiului. O noua viziune de dragoste si iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!
Vin rosu sec. Este produs din struguri Montepulciano D’Abruzzo in regiunea italiana Lanciano si se recomana degustarea acestuia la o temperatura de 18° C dupa o perioada de aerisire/decantare de minim 30 de minute.
Vin rosu sec. Strugurii Montepulciano sunt recoltati la inceputul lunii Noiembrie, manual, apoi plasati in ladite din lemn de 18 Kg. Dupa desciorchinare, acestia isi continua macerarea in cuve din inox timp de 15-20 de zile. Maturarea are loc in rezervoare din otel inoxidabil inertizate, la temperatura maxima de 26 °C.
Vin alb sec. Tenuta Ulisse este o crama fondata in 2006 de catre fratii Antonio si Luigi Ulisse din pasiune pentru vin si vinificatie. Intreaga activitate se bazeaza pe exploatarea potentialului terroir-ului D'Abruzzo cu soiurile sale traditionale, adaugand si un strop de modernitate prin cultivarea soiurilor contemporane D’Abruzzo, Trebbiano D’Abruzzo, Pecorino, Passerina si Cococciola.
“Unico Merlot Rose”, produs de crama Tenuta Ulisse este un vin provenit din zona Crecchio, unde strugurii se scalda in razele soarelui pe solul nisipos, iar in fiecare an rezulta o recolta de peste 5 tone pe fiecare hectar.
Se recomanda a fi servit la o temperatura de 8 - 10 grade Celsius.
Ca si asocieri culinare, acesta poate fi savurat alaturi de salate de vara, mancaruri reci pe baza de carne alba, rata, curcan, precum si diverse deserturi cu zmeura sau capsuni.
Vin rose sec Italia
Recomandari culinare: Recomandat alaturi de salate, preparate din carne de peste, curcan, pui.Temperatura recomandata pentru servire: 8-10 grade.
Vin rosu dulce. Taylor’s Fine Tawny este un amestec de vinuri bogate de porto, maturate timp de doi ani in butoaie mari din stejar, in pivnitele Taylor’s din Vila Nova de Gaia.
Un excelent cupaj din 5 soiuri produs de Crama Oprisor doar in varianta magnum.
Vestitorul nostru, „fratele mai mare” din gama de vinuri CUPOLA SANCTIS, cu cei asemeni ţie, atunci când ești vesel ori un pic întristat. Vestirea este începutul, prin credință, al unei noi rânduiri. Trece dincolo de aparența sentimentului și, cu timpul, așterne viaţa pe făgașul pregătit fiecăruia. Să recunoaștem și să preamărim simbolul fiecărei vestiri și să ne bucurăm împreună de ce va să vină.
Vin spumant
Recomandari culinare: Un excelent deschizator de masa, alaturi de aperitive, salate sau branzeturi nematurate, dar si alaturi de un gratar de pastrav.
Spumant romanesc, brut obtinut prin metoda traditionala.
Vin spumant extrasec
Vechi soi nobil din Divanul viticol al Moldovei voievodale, Busuioaca de Bohotin își confirmă valoarea și în varianta de spumant.
Vin spumant brut, obținut prin metoda tradițională de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche tradiție în podgoria Miniș, Mustoasa de Măderat.
Vin spumant rose
Miniș, o podgorie viticolă renumită din regiunea Aradului, uitată în negura vremii datorită promovării cantităţii în detrimentul calităţii vinurilor.
Proprietatea La Montina este situată pe teritoriul orașului Monticelli Brusati, o frumoasă fâșie de pământ între Lacul Iseo și Amfiteatrul morian al Franciacorta, într-o zonă care beneficiază de un microclimat special, ceea ce conduce în mod special la cultivarea vitei de vie. Podgoriile se întind pe o suprafață de aproximativ 72 de hectare, cu un sol predominant deluros și pe soluri de calcar și argilă. Vinurile Franciacorta La Montina sunt produse în conformitate cu regulile stricte ale Disciplinei Consorțiului Vinurilor Franciacorta, cea mai restrictivă din lume în ceea ce privește metoda clasică.
Își obţine efervescența printr-un proces de fermentație vechi de secole și pentru a evidenția perlajul natural sunt adaugaţi fulgi de foiţă de aur de 24K aprobat pentru consum.
Notele degustarii:
Vin alb demisec. Vinul este un bun insotitor pentru preparatele din peste, pui, fructe de mare, branzeturile alese, pastele cu sos alb sau poate constitui un aperitiv revigorant.
Recunoscut ca emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră, soi originar din Moldova, se simte la Cotnari ca acasă. În pahar, acest vin rubiniu cu nobile reflexe purpurii te întâmpină cutezător cu o aromă unică și elegantă, deschizându-se treptat spre noi orizonturi senzoriale.
Vin alb dulce. Soi autohton renumit, caracterizat de arome surprinzatoare, perfect pentru serile speciale.
Vin rose demidulce
Specifică Cotnariului este culoarea strălucitoare, roz antic cu nuanţe trandafirii. Busuioaca Rose Demidulce bucură cu un gust intens fructat şi aciditate medie.Recomandăm să fie consumat cu mâncăruri ușoare din carne albă și pește ușor picante și puțin condimentate. Poate fi considerat de altfel și un vin de final de masa.
Vin alb sec.
Cupaj: Fetească Albă (55%) și Fetească Regală (45%).
Vin alb sec. Marcea, locul unde vinurile noastre se nasc, este o zona viticola speciala. Marcea este special prin: altitudinea de 413 m, cea mai mare altitudine medie a unei plantatii din sudul României;
Temperatura optima de degustare: 10-12 C.
Vin alb sec