Magazine
Favorite
Coșul meu
Nici un produs gasit care sa corespunda cu criterile cautarii
lei – lei
Vin rosu sec.
Cupaj:Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon
Este unul dintre cele mai bune vinuri produse in Romania in ultimii ani si este reprezentativ pentru arealul Dealu Mare. Cele trei soiuri care intra in componenta sunt vinificate separat. Metoda de vinificatie in rosu este clasica, pe bostina, in vase mici de inox, la 22-26°C. Fermentatia malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. In cupaj sunt reprezentate cele mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 2 – 3 luni de tatonare prin microprobe. Maturat in baricuri de stejar romanesc si apoi invechit la sticla minim 22 luni.
Vin rosu sec
Notele afumate si taninii catifelati fac ca acest vin sa aiba un corp atletic si o structura eleganta. Vinul prezinta un bun potential de invechire.
Asocieri culinare: carne de vanat, steakuri de vita, rata la cuptor sau confit; Branzeturi cu mucegai; Deserturi cu: cirese, mure, coacaze; Mousse de ciocolata neagra
Temperatura de servire: 14-18 C
Chateau Franc Le Maine Saint-Emilion Grand Cru 2014 este un mix interesant de Merlot (65%), Cabernet Franc (34%) si Cabernet Sauvignon (1%). Bine structurat si echilibrat, cu o mineralitate bine definita, finalul aduce in prim plan tente de fructe de padure negre si tutun. Se recomanda servirea acestui vin la 16-20 grade Celsius alaturi de paste, preparate cu carne si mancaruri cu legume ceva mai consistente.
Vinul “Smerenie” este primul din Romania care a parcurs un drum invers, de la nume si idee la lichidul inchis in sticla. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite, calugaritei inchise in chilie care citeste Cartea Sfanta, privind uneori prin geamul minuscul, care isi petrece cea mai mare parte a vietii rugandu-se pentru fiecare om pe care l-a intlnit sau de care a auzit vreodata.
În San Marzano, istoria viticulturii are mai mult de o mie de ani și poate fi văzută în cele mai vechi podgorii, bogate în clone vechi de secole. Din această moștenire prețioasă a podgoriilor, care au peste șaizeci de ani, vine un vin care este cea mai frumoasă poveste pe care teritoriul nostru trebuie să o spună.
Un cupaj inspirat intre soiul autohton Feteasca Neagra si Syrah, vinul are o culoare de un rosu dens, adanc cu reflexii violacee. Aromatic ne intampina cu o complexitate aromatica in care regasim note de fructe de padure, pruna uscata si mirodenii dulci orientale, piper negru, si nuante de scortisoara. Un vin opulent, modern, cu un final persistent si armonios.
Vinul “10 (Dieci) Vendemmie” de la Tenuta Ulisse reprezinta o editie limitata, produsa dintr-un blend de 10 vinuri Montelpulciano vintage, care celebreaza cele 10 vii ale cramei.
Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova, inceputurile cramei fiind in anul 1893 cand Constantin Mimi planteaza primii butasi de vie. In anul 2010 crama a fost dotata cu cele mai moderne aparate pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Dupa o restaurare care a durat 5 ani, in 2011 castelul si-a redeschis portile pentru vizitatori.
Vin rosu sec in editie limitata (860 de sticle) din struguri Cabernet (66%) si Pinot Noir (34%), vinificat din struguri culesi si desciorchinati manual, maturat 12 luni in butoaie de stejar si alte 18 luni in sticlă.
Vinul este rezultatul cupajării soiurilor Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Cadarcă după maturarea lor în butoaie mici de stejar timp de 2 ani.
Culoare: rosu inchis, cu reflexii stralucitoare
Temperatura optima de consum: 16-18 ° C.
Vin rosu dulce
Taylor’s este unul dintre cei mai respectati producatori de vin de Porto Tawny de 10 ani. Acest tip de vin de Porto este maturat complet in butoaie de stejar ce sustin aproximativ 630 litri de vin. Aici, in decursul a mai multor ani de maturare obtine nuanta de chihlimbar spre aramiu si celelalte trasaturi caracteristice unui Tawny: aromele fine si structura placuta din palat.
OPUS FABULA – Fetească Neagră
Vin rosu demidulce
Un vin porto de colectie din 2002.
FN 14 este un vin rosu, obtinut din struguri de Feteasca Neagra. FN 14 este unul din cele mai bune vinuri romanesti obtinut din soiul Feteasca Neagra.
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj din 3 Fetesti Negre din 3 ani diferiti.
Creat în inima Dealului Mare, dintr-o vie veche de peste 50 de ani, Apogeum este o Fetească Neagră de geniu, premiată pe trei continente.
Recomandăm minim două ore de decantare.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 16-17 °C alături de preparate precum paste cu hribi si trufe, gulas de vita sau rulada de miel cu ierburi.
Asociere culinară: musaca dobrogeană, sarmale în foi de viță (preferabil de Fetească Neagră) și tochitură de porc.
Cupaj: Cabernet Sauvignon (64%), Merlot (27%), Feteasca Neagra (9%)
Strugurii Cabernet Sauvignon, Merlot şi Fetească Neagră care intră în compoziţia sortimentului sunt culeşi selectiv, din podgorii cu viţe de vie vechi de 37-40 de ani.
Vinificarea se face în roşu, folosind metoda clasică pe boştină, în vase din oţel inoxidabil de dimensiuni mici. Sortimentul este maturat timp de 9-10 luni în barrique-uri din lemn de stejar românesc, dintre care un procent de 88% noi si 12% aflate la a doua umplere.
Santa Sofia Amarone Della Valpolicella Classico DOCG este un vin rosu rubiniu profund, aproape de nepatruns, cu reflexe granate bine intretinute. Are un buchet puternic, dar delicat in acelasi timp, cu note rafinate de cirese coapte, coacaze negre, prune uscate. O data cu aerarea apar note blande de ciocolata cu lapte, senzatii de rubarba, note balsamice de tutun mentolat: un spectru olfactiv rafinat, armonios, elegant.
Nu putem sa ii spunem “un vin de colectie”, asadar ii vom spune “vinul” de colectie. Pentru ca nu este un alt vin care sa ii semene. Vinul ce capata valoare cu fiecare an ce trece.
Depozitat in recipiente atent sablate si ermetizate de tip magnum (1,5), dobandit dintr-un soi de struguri autohtoni recunoscuti pentru proprietatile sale diferite (Merlot), acest vin este repurtat in orchestra proceselor de fabricatie neintrerupte pentru a capata arome distinse si note unice pentru degustare ( maturat in barique de stejar frantuzesc vreme de 12 luni, apoi perimat in sticle vreme de 12 luni).