Magazine
Favorite
Coșul meu
Nici un produs gasit care sa corespunda cu criterile cautarii
lei – lei
Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova, inceputurile cramei fiind in anul 1893 cand Constantin Mimi planteaza primii butasi de vie. In anul 2010 crama a fost dotata cu cele mai moderne aparate pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Dupa o restaurare care a durat 5 ani, in 2011 castelul si-a redeschis portile pentru vizitatori.
Vin rosu sec
Crama Balla Geza este o podgorie la poalele Aradului, fosta Minis-Măderat – o podogie străveche, ce datează înca din anul 1023. Din anul 1999, Crama Balla Geza, a încercat să câștige inapoi faima acestei regiuni – regiunea viiticolă Minis. Totodata, se produc struguri pentru vin pe o suprafață de 75 ha, peste 80% din suprafețe fiind cultivate cu soiuri roșii. Au o capacitate de stocare de 5.000 hL. Climatul și condițiile de sol distins, care este similar cu clima Adriatică conduc la mândria regiunii viticole.
Un Merlot echilibrat, incantator si perfect pentru mesele de sarbatoare petrecute impreuna cu cei dragi.
Creat în inima Dealului Mare, dintr-o vie veche de peste 50 de ani, Apogeum este o Fetească Neagră de geniu, premiată pe trei continente.
Recomandăm minim două ore de decantare.
Cupaj: Shiraz,Merlot si Cabernet Sauvignon
Creat din struguri selecționați manual, vinul obținut reflecta maximumul de potențial al soiului: taninuri fine, note de vișine, ciocolata si prune coapte, cu un final lung si bogat în senzații dulci. Este un companion potrivit pentru carne roșie, de la gulaș de vițel la vânat în sos. Poate înnobila un platou de brânzeturi maturate. Se recomandă, de asemenea, lângă piept de rață sau cârnați italieni.
Maturat in baric 12 luni
Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon este un exercițiu de măiestrie al oenologilor Alira. Pariul este de a crea un vin mai expresiv decât oricare dintre componente. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de lemn și frunze uscate.
Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011 este un vin sec creat din struguri atent selectionati de pe cele mai bune parcele din Aliman. Baricat timp de 14 luni in butoaie de stejar, acest Cabernet Sauvignon emana arome de mure, menta si lemn dulce. Cu un potential de invechire de pana la 10 ani, Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon este vinul care impresioneaza prin stil si eleganta.
Vinul s-a obținut de pe plantații cu o altitudine ridicată, pe un sol scheletos, stâncos, cu o producție scăzută pe butuc.
La gust vinul este plin cu taninuri ușoare, cu un caracter de fructe supracoapte, plăcut acidulat și lung în post gust.
Cupaj: Merlot, Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra
Un vin de culoare rosu rubiniu. Mirosul este fructat, vegetal. Vinul ia amplitudine în gust, unde, pe lângă fructe coapte şi cafea, regăsim note de coacaze rosii, zmeura şi condimente.
Servire la 18 grade, la minim 60 de minute după decantare. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.
Acest vin rubiniu spectaculos este intens, corpolent și se pretează pentru învechire la sticlă.
Este un concept destinat să deschidă o nouă direcție în comunicarea vinurilor, cea a conversației inteligente și limbajului fără cusur dezlegat de impactul licorilor, deoarece întotdeauna expresia corectă și armonioasă reprezintă echilibrul fizic și mental.
Un Cabernet Sauvignon creat pe malurile Dunării, între Aliman și Rasova, după filosofia din Bordeaux care impresionează prin putere și eleganță. Se remarcă printr-o armonie perfectă între notele de fructe coapte și cele de condimente sau chiar senzații olfactive mai rustice, de piele tăbăcită. Taninii bine integrați îl ajută să evolueze frumos timp de câțiva ani, rămânând viguros.
Pentru a experimenta la maxim potența vinului se poate asocia și cu o pastramă de oaie cu condimente puternice orientale.
OPUS FABULA – Fetească Neagră
Vin rosu demidulce
Aspect: Rosu visiniuMiros: Fructe rosii, Alcool integratGust: Tanini moi, Cirese negre, Nucsoara, Mure, Fragi
Alira Eleganza este un vin rosu dulce, un cupaj din Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon.
Strugurii au fost deshidratati natural pentru a capta exact esenta lor si vinul a fost maturat timp de 8 luni in butoaie de stejar frantuzesc. Este un vin complex, armonios si echilibrat.
Un vin corpolent cu o textura fina si un post-gust placut.
4 luni in butoaie de stejar american si frantuzesc.
Un cupaj echilibrat și corpolent de Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră. De o culoare intensă.
Servire: Servire la maxim 18 °C, după ce a fost deschis și decantat cu cel puțin 30 de minute înainte de servire. Se poate păstra până la 10 ani, ferit de raza solare, în poziție orizontală, la 13 °C.
În San Marzano, istoria viticulturii are mai mult de o mie de ani și poate fi văzută în cele mai vechi podgorii, bogate în clone vechi de secole. Din această moștenire prețioasă a podgoriilor, care au peste șaizeci de ani, vine un vin care este cea mai frumoasă poveste pe care teritoriul nostru trebuie să o spună.
Vin rosu dulce
Vin rosu sec,
Cupaj: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteasca Neagra
Se recomanda a se consuma in jurul unor platouri aperitive generoase, paste cu sosuri sau deserturi cu proeminenta amaruie.
Maturarea s-a făcut timp de un an în baricuri din stejar franțuzesc și american, aflate la prima sau a doua folosire.
Este un vin puternic, corpolent, cu o uşoară astringenţă ce-i accentuează forţa sustinută de o aciditate placută şi învăluitoare. Este în acelaşi timp, un vin echilibrat şi armonios, care lasă pe final un gust catifelat, picant, misterios.
Un Cabernet de elita din inima Olteniei, nascut firesc din cadenta energica a tot ceea ce inseamna Oltenia: tumult, forta, curaj.
Laya este un cupaj de 70% Garnacha Tintorera si 30% Monastrell din plantatii situate la aproximativ 1000 metri deasupra nivelului marii si maturat timp de 4 luni in butoaie noi de stejar frantuzesc.
Gramofon Feteasca Neagra se consuma la o temperatura recomandata de 14-16 °C.
Vin rosu demisec