Magazine
Favorite
Coșul meu
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj din 3 Fetesti Negre din 3 ani diferiti.
OPUS FABULA – Fetească Neagră
Vin rosu demidulce
Vinul este rezultatul cupajării soiurilor Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Cadarcă după maturarea lor în butoaie mici de stejar timp de 2 ani.
Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova, inceputurile cramei fiind in anul 1893 cand Constantin Mimi planteaza primii butasi de vie. In anul 2010 crama a fost dotata cu cele mai moderne aparate pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Dupa o restaurare care a durat 5 ani, in 2011 castelul si-a redeschis portile pentru vizitatori.
Vin rosu sec.
Cupaj:Feteasca Neagra, Merlot si Cabernet Sauvignon
Este unul dintre cele mai bune vinuri produse in Romania in ultimii ani si este reprezentativ pentru arealul Dealu Mare. Cele trei soiuri care intra in componenta sunt vinificate separat. Metoda de vinificatie in rosu este clasica, pe bostina, in vase mici de inox, la 22-26°C. Fermentatia malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. In cupaj sunt reprezentate cele mai valoroase loturi, procentele de participare ale fiecarui soi stabilindu-se dupa 2 – 3 luni de tatonare prin microprobe. Maturat in baricuri de stejar romanesc si apoi invechit la sticla minim 22 luni.
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj deosebit, produs doar in anii exceptionali.
Vin alb sec. Solo Quinta, realizat de Cramele Recas, este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune vinuri albe romanesti produse in ultimii ani in Romania.Aciditatea foarte buna sustine un vin complex, catifelat.
Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă, adusă de fructe și condimente. Vinul din Fetească Neagră și Cabernet Franc este realizat după o maturare individuală a soiurilor timp de 2 ani, urmată de cupajarea acestora cu 2-3 luni înainte de îmbuteliere.
„Pe lumea asta, singura cale de a trai in onoare este sa fii cu adevarat ceea ce pretinzi ca esti.”
Tipul vinului: Cupaj Alb, secVarietate: Feteasca Alba, Chardonnay baricat si nebaricat, Sauvignon, PinotGrisAnul de recolta: 2020Alcool: 12,5 % vol.Organizarea plantatiei: Domeniul dispune de 14,6 hectare de Feteasca Alba,35,3 hectare de Chardonnay, 27,3 hectare de Sauvignon si 13 hectare dePinot Gris, plantate cu o densitate de 5.000 – 5.600 de plante la hectar.Dispunerea plantelor este de la nord la sud, pe un sol argilo-calcaros. Modulde taiere este Guyot simplu.
Temperatura recomandata de servire; 11ºC - 13ºC. Eventualele depunericertifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.
„Gestul simplu al unui om curajos este a nu fi partas la minciuna. Un singur cuvant adevarat poate rasturna lumea.”
Tipul vinului: Cupaj Alb, secVarietate: Viognier si Tamaioasa Romaneasca Anul de recolta: 2020Alcool:12,5 %
„Nimeni nu ne poate lua respectul de sine dacă nu îl cedăm singuri.”
Tipul vinului: Cupaj Rosu, sec
Varietate: Cabernet Sauvignon si Marselan
Anul de recolta: 2017
Alcool: 14% vol.
Gramofon Feteasca Neagra se consuma la o temperatura recomandata de 14-16 °C.
Vin rosu demisec
Pur si simplu facinant, Chandon Garden Spritz, este un Spritz delicios realizat de echipa de vinificatie Chandon din Mendoza. Amestecul este creat special pentru a fi delicios, simplu si natural, de aceea nu se folosesc arome artificiale si nici coloranti in nici o etata a productiei sale.
Soi de struguri: Fetească Neagră
Conținut de alcool: 15.3%Temperatură de servire: 12-16 grade CelsiusMâncare: cotlete de bernecuț, pulpe sau piept de rată, gulaș
Balla Geza CABERNET FRANC este un vin rosu corpolent cu o culoare rosie-rubinie, cu tanini imblanziti si cu un gust amplu.
Pe papile, se simte corpolența taninilor îmblânziți de o maturare scurtă și învechire. Vinul este sec, cu taninuri ce reiterează aromele de fructe de pădure, aducând și note pământești și de piele. Gustul final este de durată medie, cu un procent ridicat de alcool, bine integrat.
Vin rosu sec, baricat 12 luni
Vin rosu sec, baricat 12 luni.
Vin rosu sec
Vinurile Ferdinand sunt atent selectionate de la cei mai buni producatori din Romania, vinuri autentice romanesti, prelucrate in baricuri alese, doar in editii limitate.
Cupaj: Shiraz,Merlot si Cabernet Sauvignon
O Fetească Neagră cu note de prune uscate, cireșe și vișine negre și îmbogățită cu note de trufe, cacao și arome seducatoare de lemn.
Se potrivește cu carne roșie sau vânat și se servește la 18 - 20 grade Celsius.
Acest vin a fost maturat 19 luni în butoaie de stejar românesc, apoi 12 luni în sticle, înainte de a fi scos pe piață.
Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon este un exercițiu de măiestrie al oenologilor Alira. Pariul este de a crea un vin mai expresiv decât oricare dintre componente. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de lemn și frunze uscate.
Vin corpolent, cu arome de prune uscate si fructe de padure.
Vin rosu dulce
Dulce Fanny de la Ștefănești este un vin de desert, obținut din struguri stafidiți, din soiul Cabernet Sauvignon, vinificați împreună cu Fetească Neagră.