GITANA AUTOGRAF SAPERAVI 0.75L
Strugurii recoltați de pe cei 124 de hectare sunt vinificați cu grijă în cupaje și monosoiuri roșii, albe și roz. Vinurile roșii se maturizează în budane și baricuri din stejar, aducând profunzime și complexitate. Vinurile albe beneficiază de o maturare scurtă în cisterne de oțel inoxidabil din pivniță, cu o capacitate de până la 8000 de hectolitri.
O culoare roșu-rubiniu atrăgătoare.
Soiul Cabernet Sauvignon, vinificat în stilul clasic, emană arome de fructe negre, marochin, stejar și nuanțe subtile de fum.
Saperavi este un soi de struguri originar din regiunea Kakheti, vestul Georgiei. Vinurile din acest soi de struguri sunt caracterizate de intensitatea culorii si impresia de fructe-picante, precum si de un excelent potential de depozitare.
Kakheti este considerat "leaganul vinului". In plus, regiunea fascineaza cu peisajul frumos si diversitatea culinara. Oamenii sunt cosmopolitici si mai ales ospitalieri. Cultivarea in arealul viticol Valul lui Traian a fost o carte castigatoare pentru viticultorul din Moldova, beneficiind de conditii pedo-climatice favorabile cultivari acestui soi.
In calitate de vizitator, aproape ca vei cunoaste obiceiul "Tafelului georgian". Cantecele si toasturile sunt oferite in onoarea oaspetilor. Saperavi este un vin de culoare rosu, cu o textura inchisa. Gustul este caracterizat de note picante de ierburi, fum si lemn de mahon.
Cu un continut de tanin fin si o structura buna, seduce intr-un mod elegant, orice locuitor al oricarui palat. Notele amintesc de compotul de cirese cu aroma de cedru si menta. Nota finala este persistenta si aromata, ceea ce face din Saperavi un vin de exceptie.
Apreciati acest vin roșu la mesele cu preparate din carne roșie, ușor condimentate, sau alături de gustări ce includ brânză maturată.
Recomandăm o temperatură de servire între 16 și 18°C, pentru a evidenția pe deplin complexitatea și echilibrul acestui vin remarcabil.