În anul 1981, André Giraud a decis să creeze un sortiment XO care să exprime eleganţa şi superioritatea coniacului provenit din Grande Champagne. Rémy Martin XO este un cupaj obţinut dintr-un număr de peste 300 eaux-de-vie care provin exclusiv din cele mei bune zone ale regiunii Cognac, Grande Champagne (85%) şi Petite Champagne (15%), cu un potenţial de învechire excelent. Acestea au fost maturate între 10 şi 37 de ani, timp suficient pentru a dezvolta arome captivante şi pentru a contura o personalitate complexă şi nuanţată cupajului. Pentru a resimţi din plin opulenţa sortimentului, XO trebuie servit simplu, la temperatura camerei sau cu gheaţă.
Note expresive de fructe de vară târzie şi stafide, învăluite în arome florale de iasomie. Arome bogate de prune zemoase şi coji de portocală glasate, completate cu accente delicate de alune de pădure şi scorţişoară.
Nici o postare găsită