Davino Domaine Ceptura Rouge 0.75l
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din parcelele cele mai valoroase, vița de vie având o vârstă medie de circa 37-40 ani. Cele trei soiuri care intră în sortiment sunt vinificate separat. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație în roșu: clasică pe boștină, în vase mici de inox la 26-28 grade Celsius Cabernet Sauvignon - timp de 30 zile, Merlot – 22 zile și Fetească Neagră – 20 zile. Fermentație malolactică desăvârșită imediat după cea alcoolică, în barrique. 100% maturat timp de 12 luni în baricuri mici de stejar românesc (225 litri) , din care de 70% noi. Învechire la sticlă minim 26 luni.
Limpiditate cristalină, culoare roșu-rubiniu intens, cu reflexe purpurii. Un miros intens și complex, cu fond de vișine negre, prune uscate, nuanțe de lemn de stejar și cafea, persistent. Gustul este complex și expresiv, amplu, puternic, dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune în evidență taninurile fine și elaborate.
Nici o postare găsită