Catleya Freamat Rosu 0.75l
Cupaj de Merlot (58%) şi Cabernet sauvignon (42%), un vin fructos, elegant si complex.
Culoarea sa este stralucitoare, purpurie, cu reflexii violacee.
Buchetul este dominat de arome de fructe de padure proaspete (zmeură, căpsun,coacăză) şi cu o notă de menta piperită.
Gustul este rotund, catifelat cu taninuri bine echilibrate.
Acest vin poate fi consumat în prezent, dar cu toate astea are un potenţial de păstrare între 3 şi 8 ani.
Etapele principale de realizare ale vinului :
• Cules manual, in lădite, şi sortare pe masa vibranta
• Macerare pre-fermentativă de 5 zile : extragere culorii şi a aromelor
• Fermentare alcoolică realizată cu drojdii autohtone
• Macerare post-fermentativă de 8 zile : extragere taninurilor
• Fermentare malolactică realizată cu bacterii autohtone
• 58% din volumul păstrat 9 luni pe drojdii fine, în butoaie de 225L şi 400L.
Nici o postare găsită