Magazine
Favorite
Coșul meu
Recomandat a fi servit la o temperatură între 16-18 grade Celsius.
FERDINAND PALINCA BATRANA DE TESCOVINA, distilat obtinut din struguri specifici transilvaneni cu aciditate ridicata si taninuri fine. Este un produs autentic cu un bun echilibru aromatic, desavarsit in butoaie de stejar romanesc.Recomandat a fi servit la o temperatura intre 16-18 grade Celsius.
FERDINAND VINARS este recomandat a fi servit intre 16-18 grade celsius.
Tuica de Zetea este o bautura obtinuta exclusiv din ingrediente naturale, prin tripla distilare a marcului de prune, dupa un procedeu propriu, brevetat de familia producatorului. Culoarea se obtine prin invechire minima in butoaie de stejar romanesc. Ca structura, acest distilat are o finete particulara si prezinta echilibru perfect intre aroma identitara a fructului si etajul de alcool, 50% in cele mai dese cazuri. Finalul este marcat printr-un post gust cu durata impresionanta.
Tuica Zetea este un produs natural, obtinut prin distalarea marcurilor de prune dupa o metoda proprie .Culoarea sa aurie este obtinuta prin invechirea minima obligatorie, fara adaos de ingredienti.Gustul deosebit si calitatea de exceptie fac din acest produs o licoare de care suntem cu adevarat mandri.
Palinca de Zetea este o bautura obtinuta exclusiv din ingrediente naturale, prin tripla distilare a marcului de prune, dupa un procedeu propriu, brevetat de familia producatorului. Culoarea se obtine prin invechire minima in butoaie de stejar romanesc. Ca structura, acest distilat are o finete particulara si prezinta echilibru perfect intre aroma identitara a fructului si etajul de alcool, 50% in cele mai dese cazuri. Finalul este marcat printr-un post gust cu durata impresionanta.
Combinatia perfecta, dupa o metoda ”Zetea”, intre trei compusi alimentari: Tuica Zetea, extract din prune, miere de albine, a dat acest produs exclusivist numit Silvoriu.
De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe la cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind continu procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.
Produs cu aroma si gust placut, caracteristic materiilor prime din care s-a obtinut: sirop de visine, distilat din fructe. Culoare naturala obtinuta prin invechire minima obligatorie, fara adaos de ingredienti.
Produs cu aroma si gust placut, caracteristic materiilor prime din care este obtinut: sirop de coacaze negre si distilat din fructe.
Zetea Crai Nou este o palinca ultra-premium a cunoscutului producator roman, conceputa printr-o metoda secreta exclusiv din fructe de padure.
Vin alb sec, sauvignon blanc maturat 3 luni în butoie de stejar produs la Domeniile Săhăteni - Aurelia Vișinescu.
Vin rosu sec
Vinul „Ferdinand Cabernet sauvignon & Syrah” este recomandat a fi servit alaturi de preparate din carne rosie (vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) si branzeturi maturate.Vinul este maturat timp de 12 luni, in butoaie de stejar.
Acest vin a fost maturat 19 luni în butoaie de stejar românesc, apoi 12 luni în sticle, înainte de a fi scos pe piață.
Vin alb sec, baricat 4 luni cu un volum alcoolic de 13,5%
Vin rosu sec, baricat 12 luni.
Vin rosu sec, baricat 12 luni
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj deosebit, produs doar in anii exceptionali.
Aurelia Visinescu White Artisan este un vin alb sec realizat din trei soiuri de struguri albi: Feteasca Alba, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca
Vin alb sec de culoare verde-galbui, cu gust expresiv, proaspat si fructat
Cupaj Feteasca Neagra,Merlot si Cabernet Sauvignon
Vin rosu cu miros de cafea si tabac, gust de ciocolata amaruie, condimente si vanilie. Invechit in baric timp de 24 de luni.
Vin rosu sec, cu structura complexa si corpolenta, vin elegant si generos
Vin alb sec. Vinurile KARAKTER vorbesc despre soare, pamant, rod si crezut oenologului. Dedicate soiurilor international, aceste vinuri se impun de la prima degustare, ramanand in memoria papilelor.
Karacter Sauvignon Blanc de un galben pai pur, strălucitor, care ascunde o personalitate vibrantă, tânără, gata oricând să aducă un alint pe buzele celui care alege să-l savureze.
Aurelia Vişinescu Karakter Sauvignon Blanc complimentează excelent preparate asiatice, fructe de mare sau peşte, dezvăluindu-şi integral aromele la o temperatură recomandată de 6 – 8°C.
Vin alb sec, Karakter reflecta pasiunea si personalitatea creatorului alaturi de prezenta naturii, legatura definitivata in timp, din care a rezultat un vin puternic.
Vinurile KARAKTER vorbesc despre soare, pamant, rod si crezut oenologului. Dedicate soiurilor international, aceste vinuri se impugn de la prima degustare, ramanand in memoria papilelor. Sunt vinuri cu personalitate.
Vin rose sec
Servire: Este recomandat a fi servit la o temperatura de 6-8 grade C. A se servi singur ca aperitiv sau alaturi de salate, mancaruri asiatice.
Asocieri culinare:Este o alegere excelentă pentru seri calde, alături de salate, mâncăruri asiatice, dar și singur. Se recomandă a fi servit bine răcit la 6°C.
Nomad este vinul nostru dedicat celor care traiesc pentru a descoperi. E vinul pe care Aurelia Visinescu l-a purtat in gand la intoarcerea din calatoria ei in podgoriile Lumii Noi. Nomadul cauta si gaseste gustul intr-un context modern, e interesat de experiente noi si priveste vinul ca pe un vehicul intre oameni.
Un nomad stie sa gaseasca drumul spre povesti inedite si intregeste gustul vinului cu sentimentul vizual al unui peisaj, cu traierea unei bucati muzicale sau cu aroma artei culinare. Pentru nomad, lumea este un puzzle de senzatii in care drumul nu se sfarseste niciodata si calatoriile sunt un fel de a fi, chiar si in lumea vinului.
Pentru nomad, lumea este un puzzle de senzatii in care drumul nu se sfarseste niciodata si calatoriile sunt un fel de a fi, chiar si in lumea vinului.
Vinul “Smerenie” este primul din Romania care a parcurs un drum invers, de la nume si idee la lichidul inchis in sticla. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite, calugaritei inchise in chilie care citeste Cartea Sfanta, privind uneori prin geamul minuscul, care isi petrece cea mai mare parte a vietii rugandu-se pentru fiecare om pe care l-a intlnit sau de care a auzit vreodata.
Jiana, cupaj de Cabernet Sauvignon (60%) si Pinot Noir (40%), cea mai recenta lansare a Cramei Oprisor, intregeste colectia dedicata Olteniei, alaturi de Rusalca Alba si Dragaica Rosie. Este produs de renumitul oenolog Liviu Grigorica in editie limitata de 9.872 sticle. Jiana este o zana a locurilor, care se “arata grabnic oamenilor insetati, ce trudesc spre avutia si rodul pamantului. Celui cu pofta de licoare, frumoasa aratare ii potoleste setea cu aceeasi apa vie care hraneste si copacul vietii, izvorul tuturor lucrurilor si protectorul fiecaruia.”
Vin alb sec. Vinul este un cupaj din patru soiuri albe (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Pinot Gris)
„Dragaica rosie” este un cupaj rubiniu stralucitor produs de profesorul Liviu Grigorica din 4 soiuri rosii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Shiraz. Isi trage numele de la sarbatoarea de Sanziene, cunoscuta si sub numele de Dragaica.
Vin alb sec. Este genul de vin care, atunci cand este fabricat dupa retetele clasice si mai ales cand este imbogatit de contactul cu lemnul, se transforma intr-un instrument adictiv al placerii
Vin alb sec. LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 16 - 18 grade C. Culinar, vinul poate fi asociat cu somon, cartofi bine rumeniţi în cuptor, raţă cu sos de fructe de pădure sau miel.
Ca un inalt dregator ce pandeste slabiciunea regelui pentru a-i smulge coroana, Merlot-ul inca se mai afla in stadiul in care vrea sa multumeasca intreaga lume.Stie ca e doar o chestiune de timp pana sa-si revendice tronul.Nu are nici o inflexiune care ar putea starni suspiciuni, manierele sale sunt desavarsite si discursul doct, fara a fi plictisitor.Se afla deja in mijlocul maretiei, nu mai trebuie decat sa-l recunoasca si ceilalti, pentru a-si arata cu adevarat puterea.Dincolo de metafore, Merlot-ul Miracol este un vin caruia doar un carcotas profesionist i-ar gasi vreo urma de defect.Este complicat, dar placut de urmarit, cu profunzimi flexibile, care ii arata privitorului atat cat are acela puterea de a patrunde.
Chiar daca Merlot-ul este “ mana sa dreapta” si impreuna pot face lucruri minunate, Cabernet-ul nu trebuie decat sa se arate, iar lumea il va recunoaste: sobru, impetuos, ferm, hotarat, drept si puternic, asa cum trebuie sa fie orice rege.Profunzimile sale sunt evidente nu trebuie sa netezeasca niciun colt, nu trebuie sa dea vreo explicatie. El este, si atat.De la primele arome, izbucnite parca din strafundurile pamantului, pana la eleganta ultimei clipe de gust, Cabernet-ul isi demonstreaza nobletea legendara, suprematia in coagularea zecilor de nuante care definesc un vin mare si meritul de a avea cei mai multi supusi de pe Pamant. Este un vin pe care il poti intelege imediat sau pe care il poti studia in ani si ani de evolutie, dar pe care niciun iubitor de vin nu-l poate ignora.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 16 - 18 grade C. Se poate savura în compania preparatelor picante din carne de vita.
LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale. În numele unei istorii care încă se scrie, dar şi pentru a sărbători renaşterea acestor pământuri.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatură de 16 - 18 grade C. Se poate savura în compania preparatelor din carne de porc sau vită.
Cupaj roșu între Merlot și Cabernet Sauvignon.
Un vin echilibrat, elegant, cu arome plăcute de vișine și prune uscate, asociate cu o tentă fină de lemn ușor ars și ciocolată.
Sfântul Gheorghe este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn.
Sfântul Ilie este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn.
Povestea colecţiei CUPOLA SANCTIS începe cu trei vinuri în ediţii limitate: Sfântul Gheorghe, Sfântul Dumitru şi Sfânta Ana. Demersul a dorit să reprezinte plecăciunea în faţa celui mai adânc şi mai intim aspect al Olteniei Profunde: credinţa. Am dorit să punem pe masă, la fiecare sărbătoare, vinuri create cu pioşenie, dând fiecăruia dintre ele o asemănare cu sfântul patronim: un pic din rigurozitatea şi asprimea Ucigătorului de Balaur, ceva din blândeţea şi bunătatea Izvorâtorului de Mir şi un strop din delicateţea Zămislitoarei Maici a Domnului.
Poveștile încep, de obicei, cu „A fost odată ca niciodată…” Acest „odată” are pentru Crama Oprișor o latură documentară, dar și o notă reflexivă. Privirea înapoi nu este doar o ocheadă aruncată peste umăr, ci o mândră întoarcere în timp pentru a dezvălui oamenilor fundamentul pe care construim conceptele și valorile.
Un vin amplu ca o sarbatoare, facut anume pentru o anumita zi din an. Un cupaj de Cabernet Sauvignon si Merlot. Porneste ca un vin sobru pentru a lasa loc aromelor de fructe rosii, dulceturi si gemuri si continua cu aromele dulci acrisoare, putin picante, din miros si din gust.
Sfântul Andrei este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn.
Sfântul Dumitru este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn.
Sfântul Ștefan este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn.
Sfântul Nicolae este un cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, care dezvoltă îndrăzneț note de condimente, prune uscate, ciocolată și accente fructe de pădure, condiment, vanilie și unt. Dens și catifelat, cu taninuri plăcute și elegante, vinul are o structură prietenoasă dar și o profunzime ce te adâncește până la senzația de condiment și lemn.
Paris si luminile orasului vazute din colina Montmartre. Un soi unic, ca si orasul la care se face referire in eticheta. Busuioaca plantata in 2007 in podgorie, poate fi definita perla rara, din care producem o editie limitata. Nuante delicate de roz, arome imbietoare, gust placut si rotund definind tipicitatea soiului. O noua viziune de dragoste si iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!
Feteasca Neagra Castel Vladoianu este vinul rubiniu cu aroma unica fructata. Recomandam servirea la o temperatura de 16-18 °C.
Vin rosu sec. Este produs din struguri Montepulciano D’Abruzzo in regiunea italiana Lanciano si se recomana degustarea acestuia la o temperatura de 18° C dupa o perioada de aerisire/decantare de minim 30 de minute.