Magazine
Favorite
Coșul meu
Rara Neagra de Purcari este un vin de culoare rubinie, cu tenta de rodie care fascineaza datorita aromei complexe, care imbina ciocolata cu prunele. Pentru a te bucura la maxim de gustul plin si catifelat trebuie sa il servesti la o temperatura de 18- 20 grade Celsius.
Acest vin de culoare roz delicat impresioneaza prin parfumul proaspat si captivant, obtinut in urma amestecului aromei fructelor de livada cu cea a fructelor de padure si a fructelor exotice. Pentru a te bucura din plin de acest gust suav
Tip Strugure: Cabernet Sauvignon, Merlot si Rara Neagra
Acest vin are o culoare galben-pai, stralucitoare, impresionand datorita aromei revigorante de citrice, cu accente de grapefruit si lime, dar si note de fructe exotice si nuante florale.
Un cupaj rosu sec ce reuneste nu mai putin de 5 soiuri de struguri(Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Shiraz si Feteasca Neagra), ce se deschide in jurul culorii rosu-rubiniu si integreaza arome patrunzatoare de coacaze negre, visine si magiun de prune.
Vin rosu dulce
Vin rose sec
Vin alb sec
Pur si simplu facinant, Chandon Garden Spritz, este un Spritz delicios realizat de echipa de vinificatie Chandon din Mendoza. Amestecul este creat special pentru a fi delicios, simplu si natural, de aceea nu se folosesc arome artificiale si nici coloranti in nici o etata a productiei sale.
Se recomandă a fi servit alături de un aperitiv sau de preparate din pește sau cu paste.Se servește la o temperatură de 5º- 6º C
Strugurii s-au cules manual la un nivel de maturitate de 256 g zahar/litru si s-au desciorchinat. Bogatia de arome se gaseste in pielita boabelor si de aceea, pentru a se extrage, s-a făcut o macerare peliculara, timp de 24 de ore, la o temperatura de 8ºC - 10 ºC. In urma macerarii s-a extras si culoare. A urmat o presare usoara, iar mustul obtinut a fermentat timp de 21 zile, in cisterne de inox cu temperatură controlata, intre 15ºC - 18 ºC. Pentru a ramane cu rest de zahar nefermentat, s-a oprit fermentarea prin racirea rapida la 5-7 °C
Vin rosu sec
Cupaj: Shiraz,Merlot si Cabernet Sauvignon
Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova, inceputurile cramei fiind in anul 1893 cand Constantin Mimi planteaza primii butasi de vie. In anul 2010 crama a fost dotata cu cele mai moderne aparate pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Dupa o restaurare care a durat 5 ani, in 2011 castelul si-a redeschis portile pentru vizitatori.
Vin rosu sec ecologic
Vin alb demidulce
Alc.12%
Alc. 13.5%
Vin alb
Alc. 14.5%
Alc: 14.3%
Tara: Spania
Alc: 15%
Temperatura de servire: 10-12°C
Alcool: 40%
Litraj: 700ml
Tare de provenienta: Franta
Regiune: Cognac
Fata de cognac, armagnac-ul este distilat doar o singură dată, urmand a fi depozitat timp de 3 până la 20 de ani în butoaiele tipice de stejar negru.
Sunt trei zone de cultivare a vitei de vie in zona de producere a armagnac-urilor : Bas Armagnac, Haut-Armagnac și Teneraze.
Armagnac 1982 Baron V Fournier este produs exclusiv din struguri din această zonă fără amestecuri de alte regiuni.
Bas-Armagnac este cea mai bună zonă. Locațiile de sus ale Bas-Armagnac sunt numite Grand Bas.
Aspect: galben-pai, cu aciditate fină și persistentă
Miros: fructat și vegetal
Gust: note fructate, dominate ușor de mere și pere coapte, urmate de flori și vegetale (fân). Post gust mediu, răcoritor
Temperatura de servire: 6 – 8 °C
Un roze prietenos, parfumat si intens, care îsi pastreaza farmecul si intensitatea aromatica de la primul contact, pana in postgustul proaspat, citric-mineral.
Este un vin obtinut din cupaj de Feteasca neagra, Syrah, Pinot Noir si Merlot.
Brânzeturi, Carne porc, Carne pui, Fructe de mare, Salată
Un vin delicios, cu o culoare galben-verzui stralucitoare, ce dezvolta arome din cele mai diverse, de la cele de flori de salcam, ceai verde, pere si caise confiate, pana la cele de grapefruit si coaja de lamaie. Relatia dintre aciditatea citrica, mineralitatea usor sarata si tentele fructate confera vinului o tinută energica, dar si consistenta si rotunjime gustativa fascinanta. Finalul fructat si proaspat readuce în prim planul aromatic notele de mere si nectarine, cu senzatii usor aprinse, condimentate, dar si atingeri minerale.
Vinul La Plage aduce un gust răcoritor papilelor gustative. Ofera energie si optimism in mod direct, afiseaza arome proaspete si puternice de piersici si caise coapte, completate de sentimente originale, citrice si ierburi aromate, cum ar fi coriandru si materii prime organice. Gustul suculent aminteste de primul mar dulce si suculent, dupa care accentul este mutat pe tonuri citrice cu unele tonuri vegetale. Prietenos si proaspat, se potriveste bine cu peste, fructe de mare sau salate.
Strugurii provin din sudul Australiei , iar stilul apartine winemaker-Ilor Taylors, pastrand aromele vinurilor proaspete.
Vinurile Ferdinand sunt atent selectionate de la cei mai buni producatori din Romania. Soiuri autentic romanesti prelucrate in baricuri alese, doar in editii limitate.
Chateau Franc Le Maine Saint-Emilion Grand Cru 2014 este un mix interesant de Merlot (65%), Cabernet Franc (34%) si Cabernet Sauvignon (1%). Bine structurat si echilibrat, cu o mineralitate bine definita, finalul aduce in prim plan tente de fructe de padure negre si tutun. Se recomanda servirea acestui vin la 16-20 grade Celsius alaturi de paste, preparate cu carne si mancaruri cu legume ceva mai consistente.
Datorită amplasării podgoriilor la 400 m deasupra nivelului mării, acest rosé are mai multă prospețime, structură și aciditate plăcută.
Broker's Gin este creat de Martin şi Andy Dawson din cele mai bune plante, condimente şi fructe selecţionate de pe teritoriul a trei continente.
Broker's gin este realizat după o rețetă veche de 200 de ani, având la bază alcool din grâu, distilat de 4 ori. Aroma lui este dată de 10 ingrediente diferite, principalul fiind ienupărul- de altfel planta predominantă în producția de gin. Ingredientele sunt aduse de pe trei continente și includ semințe de coriandru din Bulgaria, nucșoară din India, scorțișoară din Seychelles, coajă de lămâie și de portocală din Spania, rădăcină de angelica din Polonia și lemn dulce din Italia. Broker’s gin se remarcă prin distilarea în alambicuri, ceea ce oferă bogație aromelor și un gust catifelat.
Maturarea s-a făcut timp de un an în baricuri din stejar franțuzesc și american, aflate la prima sau a doua folosire.
Este un vin puternic, corpolent, cu o uşoară astringenţă ce-i accentuează forţa sustinută de o aciditate placută şi învăluitoare. Este în acelaşi timp, un vin echilibrat şi armonios, care lasă pe final un gust catifelat, picant, misterios.
Un Cabernet de elita din inima Olteniei, nascut firesc din cadenta energica a tot ceea ce inseamna Oltenia: tumult, forta, curaj.
Nikka from the Barrel este un whiskey single malt cu proveniență occidentală, din Japonia. Acesta se maturează la două dintre cele mai renumite distilerii din Japonia – Miyagikyo și Yoichi. Intensitatea băuturii este acompaniată și de o concentrație ridicată, fiind de 51,4 %.
Temperatura de servire 7-9°C.
Se spune ca vinul este o imbratisare intr-un pahar.Sauvignon Blanc a imbratisat cu radacinile sale pamanturile Dealurilor Silagiului,creand cu acestea o legatura vesnica. Din aceste radacini se naste acest vin unic de culoarea aurului.
Charm brut este un vin spumant nou în portofoliul La Salina și are, cel puțin în parte, origini italiene. Spumantul este obținut din soiul Chardonnay, fermentat prima dată în crama din Transilvania. A doua fermentare este realizată în Valdobbiadene, de către vinificatorul Foss Marai.
Perlajul fin si persistent invaluie palatul si dau eleganta vinului nu doar vizual ci si prin textura fina care le ofera. Postgust persistent cu note de fructe si flori albe. Structura armonioasa, echilibru perfect intre prospetime si maturitate.
Tip:Palinca.
Alcool:50%vol.
Vinul s-a obținut de pe plantații cu o altitudine ridicată, pe un sol scheletos, stâncos, cu o producție scăzută pe butuc.
La gust vinul este plin cu taninuri ușoare, cu un caracter de fructe supracoapte, plăcut acidulat și lung în post gust.
Gustul este intens, de fructe coapte roșii și negre, cu cireșe negre, afine și coacăze în prim plan, dublate de note secundare de ierburi aromatice.