Magazine
Favorite
Coșul meu
Fata de cognac, armagnac-ul este distilat doar o singură dată, urmand a fi depozitat timp de 3 până la 20 de ani în butoaiele tipice de stejar negru.
Sunt trei zone de cultivare a vitei de vie in zona de producere a armagnac-urilor : Bas Armagnac, Haut-Armagnac și Teneraze.
Armagnac 1982 Baron V Fournier este produs exclusiv din struguri din această zonă fără amestecuri de alte regiuni.
Bas-Armagnac este cea mai bună zonă. Locațiile de sus ale Bas-Armagnac sunt numite Grand Bas.
În limba galică Laggan Mhouillin înseamnă „groapa de lângă moară”. Acolo, într-un loc ferit şi mai degrabă sălbatic din Islay, a început în secolul 18 distilarea ilegală a whisky-ului care va deveni Lagavulin. Abia în 1816, John Johnston a fondat ceea ce este astăzi una dintre cele mai importante distilerii din Scoţia, folosind cu acceptul coroanei britanice numele de Lagavulin.
Courvoisier XO a fost considerat cel mai bun cognac XO din lume. Pentru ca un coniac să fie etichetat cu distinctia XO trebuie să aibă vârsta minima de 8 ani.
Courvoisier XO este un amestec unic de coniacuri fine vechi, Borderies si Grand Champagne, maturate in jur de 20-35 ani.
Este singurul coniac care a primit cel mai mare trofeu francez de excelenta - "Prestige de la France" - ca recunoastere a calitatii sale exceptionale.
Notele degustarii:
Armagnac 1993 Baron V Fournier este produs exclusiv din struguri din această zonă fără amestecuri de alte regiuni.
Romul Zacapa 23 ani este originar din Guatemala si este invechit ca nici un alt rom, prin metoda solera, o metoda care impreuna cu localizarea, unica prin inaltimea ei, in munti, combinata cu secrete comerciale pe care concurentii au incercat deseori sa le copieze, ofera acestuia caracteristici, care il fac cu adevarat incomparabil.
Incepand ca simplu viticultor, Remy Martin fondeaza compania in anul 1724 in orasul Charente, aproape de regiunea Cognac din Franta.
Pasiunea si profesionalismul sau transforma afacerea intr-una de succes , distilatele sale ajungand in scurt timp sa fie apreciate de inalta societate din acea vreme .
Un excelent cupaj din 5 soiuri produs de Crama Oprisor doar in varianta magnum.
Recomandat a fi servit la o temperatură între 16-18 grade Celsius.
Laphroaig este un sortiment clasic, elegant care continua sa delecteze simturile amatorilor de bauturi fine de 75 de ani incoace. Whisky-ul ce poarta amprenta clara a regiuni Islay este o delectare chiar si pentru cei mai pretentiosi dintre consumatori.
Whisky compus doar din malţuri Islay, printre care Ardbeg, Caol Ila, Bowmore şi Port Ellen, sortimentul nu conţine coloranţi şi nu este filtrat la rece
Nikka from the Barrel este un whiskey single malt cu proveniență occidentală, din Japonia. Acesta se maturează la două dintre cele mai renumite distilerii din Japonia – Miyagikyo și Yoichi. Intensitatea băuturii este acompaniată și de o concentrație ridicată, fiind de 51,4 %.
Alcool: 40%
Litraj: 700ml
Tare de provenienta: Franta
Regiune: Cognac
Tip:Palinca.
Alcool:50%vol.
ENSŌ este un whiskey japonez artizanal care impresionează cu tente de caramel, vanilie și în același timp arome fructate și florale.
Cardenal Mendoza este invechit in butoaie din lemn de stejar american care inainte au fost folosite pentru invechirea vinurilor Pedro Ximenez si Old Oloroso.
Aceste butoaie din lemn de stejar apartin uneia din cele mai mari si vechi crame de brandy Solera Gran Reserva din lume, ceea ce reprezinta o garantie sigura a varstei-15 ani, si calitatii acestui brandy.
Mare este un gin mediteranean aromat, cu arome intense date de 4 dintre plantele din care este distilat: busuioc, cimbru, rosmarin si, cel mai neobisnuit ingredient, masline Arbequine (cultivate in Spania). Gustul sau deosebit este completat de notele date de ienupar, citrice, ghimbir si alte plante atent alese.
Cognacul Courvoisier VSOP este un blend elegant obţinut din mai multe tipuri de cognac învechit până la zece ani, pentru care s-au folosit struguri proveniţi din cele mai bune zone ale regiunii Cognac. Cu un minim de struguri din zona Grande Champagne, combinaţi cu struguri din zona Petite Champagne, Courvoisier VSOP, poartă pe deplin drept distincţia Fine Champagne.
Cognac-ul Courvoisier VSOP are culoarea chihlimbarului si arome de mar, vanilie, caramel, note de pere combinate cu arome usoare de alune şi un indiciu de portocala.
Este un gin original care reflecta povestea sa in reteta unica de creare. Contine ienupar traditional, flori de soc, frunze de mur,iasomie, lavanda, anghelica si pomelo. Ingredientele netraditionale includ coacaze culese direct din Padurea Neagra. Datorita unei combinatii perfect echilibrate de plante, puteti simti gusturi subtile de prospetime, tonuri amare sau usor dulci,care vor fi apreciate de orice iubitor de gin.
Belvedere este o vodka cosmopolita creata in distilaria poloneza cu traditie Palmos Zyrardow. Considerata un sortiment de lux, poarta amprenta casei Luis Vuitton Moet Hennessy sub elita careia este produsa. Acest statut este unul castigat datorita caracteristicilor deosebite pe care le are: aspect limpede elegant, miros senzual de condimente si citrice, gust bogat complex de ciocolata, migdale, vanilie, fructe uscate si textura fina rafinata.
Note de degustare:
Aroma: Aroma de ierburi
Gust: Gust curat,delicat
Recomandari : Se serveste cu apa tonica
Temperatura de servire: Se serveste rece,traditional
Whisky triplu distilat şi învechit în butoaie de bourbon și în butoaie de sherry Oloroso timp de 10 ani, acest single malt are o aromă mai intensă decât celelalte sortimente irlandeze de whisky.
Palinca de Zetea este o bautura obtinuta exclusiv din ingrediente naturale, prin tripla distilare a marcului de prune, dupa un procedeu propriu, brevetat de familia producatorului. Culoarea se obtine prin invechire minima in butoaie de stejar romanesc. Ca structura, acest distilat are o finete particulara si prezinta echilibru perfect intre aroma identitara a fructului si etajul de alcool, 50% in cele mai dese cazuri. Finalul este marcat printr-un post gust cu durata impresionanta.
De culoare intensa de chilimbar, buchetul reda esente de caramel, miere, seminte uscate, cafea proaspat prajita si o adiere de stejar.
Savoarea de caramel, cacao si cafea fac parte din complexitatea secretelor romului DICTADOR. Varsta de pe sticla este echivalenta cu media de continut intre 8 si 16 ani vechime.
Whisky single malt care se îndepărtează uşor de notele prezente în buchet, părăsind registrul ierbos şi dezvăluind arome dulci, de-a dreptul fabuloase
Tanqueray este un gin sec, pur, cu o aromă bogată de ienupăr, care permite să preparați cel mai răcoritor gin tonic și cel mai sec martini. Alături de clasicul Dry Gin, puteți încerca Tanqueray No Ten făcut cu plante aromatice culese manual și distilat în șarje mici în alambicul poreclit “Tiny Ten”
Vin rosu sec
În San Marzano, istoria viticulturii are mai mult de o mie de ani și poate fi văzută în cele mai vechi podgorii, bogate în clone vechi de secole. Din această moștenire prețioasă a podgoriilor, care au peste șaizeci de ani, vine un vin care este cea mai frumoasă poveste pe care teritoriul nostru trebuie să o spună.
Perlajul fin si persistent invaluie palatul si dau eleganta vinului nu doar vizual ci si prin textura fina care le ofera. Postgust persistent cu note de fructe si flori albe. Structura armonioasa, echilibru perfect intre prospetime si maturitate.
Un imens 31 de plante botanice intră în The Botanist, inclusiv unele originare din Islay. Lista completă a substanțelor botanice este următoarea: rădăcină de angelică, mentă de mere, frunze de mesteacăn, frunze de mirt, coajă de cassia, mușețel, scoarță de scorțișoară, semințe de coriandru, flori de ciulin târâtor, flori de bătrân, flori de jonc, flori de erică, flori de păducel, ienupăr fructe de padure, flori de paie de damă, balsam de lămâie, coajă de lămâie, rădăcină de lemn dulce, pajiște dulce, coajă de portocală, rădăcină de oris, frunze de mentă, frunze de mugwort, flori de trifoi roșu, tansy, frunze de cimbru, frunze de menta de apă, trifoi alb, frunze de salvie din lemn. Phew !
Obtinut din distilat de fructe si sirop de afine, lichiorul Zetea dispune paleta gustativa deosebita si o finete aromatica a afinelor care sunt atent culese si prelucrate. Contin o sursa bogata de antioxidanti, componenti care sunt recunoscuti pentru beneficiile pe care le aduc asupra metabolismului uman. Lichiorul este produs natural 100% si nu contine niciun adaos artificial. Termenul de valabilitate este nelimitat, excelent atat siimplu cat si in combinatie cu ghata sau de ce nu intr-un cocktail racoros.
Ginul Gunpowder este produs in Irlanda dintr-un amestec special de extracte naturale, plante si citrice. Pentru prepararea sa se folosesc plante aromatice precum anasonul, chimenul, coriandrul, ienuparul, arome naturale de lime si lamaie, dar ce-l face cu adevarat special este ca in acest amestec se regaseste un ceai special, denumit "praf de pusca". Ginul Gunpowder este inzestrat cu un gust aromatic particular, tusat de nuante calde de mirodenii si ceai verde.
Lansat de catre Johnny Neill (descendent direct al lui Thomas Greenall), Whitney Neill Original Gin este o bautura inedita ce contine atat plante traditionale cat si plante de origine Africana – baobab si agrise originare din sudul Africii, care dau o aroma exotica si neobisnuita acestui sortiment. In completarea paletei unice de plante aromatice vin note vibrante de coriandru, scortisoara de Cassia, iris florentin, angelica, lamaie si portocala. Calitatea unica a ginului este data de metodele traditionale de obtinere, transmise din generatie in generatie si pastrate pana in prezent, precum distilarea bauturii intr-un alambic de cupru vechi de peste 100 de ani. Varianta originala a acestui gin exceptional a castigat premiul pentru “Cel mai bun gin al anului” in 2011.
Principalul ingredient este inflorescenta de floarea-soarelui, care este culeasa direct de pe Alpii Francezi unde flora cu frunze creste abundent. Gustul este completat de tonuri de fructe, de pere si de pasiune, care impreuna formeaza un echilibru armonios. Un lichior care se apropie de perfectiune in gust si echilibru. Sticla este proiectata elegant cu cele 8 laturi ale sale si este un tribut adus perioadei pline de viata art deco din St. Germain. Fiecare flacon este finisat cu un capac greu si numar individual cu anul de recolta. Nu se folosesc conservanti sau coloranti pentru a-si pastra gustul natural, ceea ce inseamna ca sticla poate fi pastrata numai 6 luni dupa deschidere.
Triplu distilat, cu un proces de maturare foarte lung in butoaie de vin si bourbon, cu o aroma usor florala si cu tonuri delicate si dulci de mirodenii si lemn.
Glenmorangie 10 ani este sortimentul de bază al gamei, iar expresivitatea sa florală deschide drumul spre o colecţie de single malt-uri elegante şi deosebite. Secretul acestui whisky fabulos constă în atenţia deosebită care se acordă procesului de maturare, realizat într-o serie de butoaie din lemn de stejar alb american, aflate la prima sau la a doua umplere.
Romul este un tip de bautura alcoolica spirtoasa obtinuta prin fermentarea si distilarea melasei sau sucului de trestie de zahar. Produsul incolor este de obicei lasat sa se invecheasca in butoaie de stejar. Sortimentele de rom de culoare aurie sunt recomnadate a fi consumate ca atare, cu gheata (“on the rocks”) sau pentru gatit, in timp ce varianta light este preferata ca baza pentru diverse cocktail-uri (Cuba Libre, Mojito, Pina Colada, Mai tai etc.).
Vinul “Smerenie” este primul din Romania care a parcurs un drum invers, de la nume si idee la lichidul inchis in sticla. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor si credintei nesmintite, calugaritei inchise in chilie care citeste Cartea Sfanta, privind uneori prin geamul minuscul, care isi petrece cea mai mare parte a vietii rugandu-se pentru fiecare om pe care l-a intlnit sau de care a auzit vreodata.
Contributia Matusalem la industria romului este ca un pionier al sistemului Solera, cand blenderul clasic Solera 15 a aparut in 1872.De atunci, reteta a fost neschimbata din generatie in generatie. Toate acestea au fost doar inceputul, intrucat butoaiele sunt caminul unor romuri profunde pe care va invitam sa le descoperiti.
Chateau Franc Le Maine Saint-Emilion Grand Cru 2014 este un mix interesant de Merlot (65%), Cabernet Franc (34%) si Cabernet Sauvignon (1%). Bine structurat si echilibrat, cu o mineralitate bine definita, finalul aduce in prim plan tente de fructe de padure negre si tutun. Se recomanda servirea acestui vin la 16-20 grade Celsius alaturi de paste, preparate cu carne si mancaruri cu legume ceva mai consistente.
Un whisky blended japonez exclusiv din malt de cereale maturat timp de aproximativ 5 ani si jumatate in butoaie de stejar
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj deosebit, produs doar in anii exceptionali.
Lichiorul Cointreau este creația lui Adolphe Cointreau, un cofetar inspirat de era revoluției industriale, care a decis să extindă afacerea de familie cu o gamă de lichioruri. Așa a început să prindă formă destinul companiei Cointreau.
Un lichior perfect clar. Atunci când este adăugat în cocktail-uri devine opalescent mulțumită concentrației mari de esență de portocală.
Whiskey dulce şi catifelat, acest sortiment este compus din single malt-uri cu vârstă diferită, învechit în butoaie de bourbon şi sherry
Strugurii predominanți în subregiunea Almansa sunt Garnacha Tintorera (Alicante Bouschet) și Monastrell. Alaya înseamnă 100% Garnacha Tintorera din podgorii cu o vechime de 50 ani, plantate la 1000 metri altitudine și maturate timp de 15 luni în butoaie noi de stejar, franțuzești și americane.
Maturarea s-a făcut timp de un an în baricuri din stejar franțuzesc și american, aflate la prima sau a doua folosire.
Este un vin puternic, corpolent, cu o uşoară astringenţă ce-i accentuează forţa sustinută de o aciditate placută şi învăluitoare. Este în acelaşi timp, un vin echilibrat şi armonios, care lasă pe final un gust catifelat, picant, misterios.
Un Cabernet de elita din inima Olteniei, nascut firesc din cadenta energica a tot ceea ce inseamna Oltenia: tumult, forta, curaj.
Vestitorul nostru, „fratele mai mare” din gama de vinuri CUPOLA SANCTIS, cu cei asemeni ţie, atunci când ești vesel ori un pic întristat. Vestirea este începutul, prin credință, al unei noi rânduiri. Trece dincolo de aparența sentimentului și, cu timpul, așterne viaţa pe făgașul pregătit fiecăruia. Să recunoaștem și să preamărim simbolul fiecărei vestiri și să ne bucurăm împreună de ce va să vină.
Un Gin Dry London unic fabricat folosind produse botanice culese manual, inclusiv fructe de pădure picante din Indonezia, cardamom și piper negru Tellicherry din India și coriandru din Maroc
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 16 - 18 °C. Se poate servi la preparate din carne roşie preparată la cuptor sau grătar, vânat mare, preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi maturate.
Vin alb sec. Solo Quinta, realizat de Cramele Recas, este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune vinuri albe romanesti produse in ultimii ani in Romania.Aciditatea foarte buna sustine un vin complex, catifelat.
Maker's Mark Red este un bourbon produs în loturi mici, distilat în Loretto, Kentucky, de către Beam Suntory. Sticla are un design deosebit, uşor de identificat, fiind sigilată cu ceară roşie. Sortimentul este maturat în jur de şase ani, fiind îmbuteliat şi vândut atunci când degustătorii decid că aroma sa a atins perfecţiunea. Maker's Mark Red are în compoziţie, alături de porumb şi grâu roşu de iarnă, de unde şi denumirea produsului. Calitatea excepţională a acestui sortiment aromat a atras după sine o creştere rapidă în popularitate pe piaţa de bourbon premium.
Vin spumant
Proprietatea La Montina este situată pe teritoriul orașului Monticelli Brusati, o frumoasă fâșie de pământ între Lacul Iseo și Amfiteatrul morian al Franciacorta, într-o zonă care beneficiază de un microclimat special, ceea ce conduce în mod special la cultivarea vitei de vie. Podgoriile se întind pe o suprafață de aproximativ 72 de hectare, cu un sol predominant deluros și pe soluri de calcar și argilă. Vinurile Franciacorta La Montina sunt produse în conformitate cu regulile stricte ale Disciplinei Consorțiului Vinurilor Franciacorta, cea mai restrictivă din lume în ceea ce privește metoda clasică.
Arhitectura este unul dintre modurile traditionale in care cunoasterea a fost transmisa de la o generatie la alta, astfel ca designul sticlei de vermut Reserva Carlo Alberto a fost inspirat din stilul arhitectural al orasului Torino.
Astfel in partea centrala a sticlei se pot observa elemente ale palatului Madama, din Torino.
Jack Daniel’s este un whisky inedit din mai multe puncte de vedere. Unicitatea sortimentului se datorează în primul rând apei care intră în compoziţia sa, cunoscută pentru puritatea extraordinară. Apa este extrasă din Cave Spring Hollow, izvor care iese la suprafaţă într-o peşteră. Straturile de calcar din peşteră îmbogăţesc apa cu minerale şi elimină fierul, ceea ce este ideal în procesul de producţie a sortimentelor de whisky. Al doilea element care diferenţiază Jack Daniel’s Old No. 7 de alte sortimente de pe piaţă este filtrarea acestuia picătură cu picătură printr-o cantitate uriaşă de cărbune obţinut din lemn de arţar şi maturarea sa în butoaie lucrate manual. Degustătorii distileriei sunt cei care decid când încetează procesul de maturare, bazându-se pe instinct, la fel cum proceda şi Jack Daniel.
Combinaţia de plante şi concentraţia aromatică perfect dozată conturează un gin plăcut, catifelat şi blând comparativ cu majoritatea ginurilor tradiţionale.
Gustul pentru aventură și descoperire străbate toate cele opt generații ale arborelui genealogic Whitley Neill. Așadar, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că, la începutul secolului, Frederick Neill s-a aflat într-o călătorie prin Asia, unde a descoperit citronica parfumată și infuzată cu citrice.
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj din 3 Fetesti Negre din 3 ani diferiti.
Servire la 18 grade, la minim 60 de minute după decantare. Poate fi păstrat până la 10 ani, la o temperatură de 13 grade, ferit de lumină, în poziție orizontală.
Kraken Black Spiced Rum este un rom fin, condimentat, de culoare inchisa, cu o textura cremoasa, provenit din Insulele Caraibe. Are o combinatie de arome unice, cum ar fi: nuca, vanilie, cafea expresso, turta dulce, caramel si condimente: scortisoara si cuisoare, care ii dau o nota de dulce-picant. Ambalajul ingenios face mai usoara servirea lui.
Bombay Sapphire este un brand de gin lansat în 1987 şi distribuit de către Grupul Bacardi. Ginul Bombay este produs în Anglia, în Hampshire, la distileria construită pe locul unei mori vechi, numită Laverstoke.
Tuica Zetea este un produs natural, obtinut prin distalarea marcurilor de prune dupa o metoda proprie .Culoarea sa aurie este obtinuta prin invechirea minima obligatorie, fara adaos de ingredienti.Gustul deosebit si calitatea de exceptie fac din acest produs o licoare de care suntem cu adevarat mandri.
Vin rosu sec. Este produs din struguri Montepulciano D’Abruzzo in regiunea italiana Lanciano si se recomana degustarea acestuia la o temperatura de 18° C dupa o perioada de aerisire/decantare de minim 30 de minute.
Vin rose sec
Cupaj: Merlot ,Syrah,Feteasca Neagra, Novac, Negru de Dragasani
Asocieri culinare recomandate: Sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, preparate la cuptor, pe bază de curcan, somon la grătar sau cuptor, fructe de mare, tartar de ton sau somon, potârniche, pește de talie medie, brânzeturi semitari și deserturi cu piersici, caise, prajitură cu fructe confiate.
Aperolul este o bautura de tipul aperitiv, ce isi are originile in Italia. Bautura a intrat in portofoliul companiei Campari in anul 2000, dar nu trebuie confundata cu bautura cu acest nume. Campari este o alta bautura aperitiv, mai inchisa la culoare si mai puternic alcoolizat (20%).
Digestiv de provenienta Italia, este una dintre cele mai indragite bauturi in cocktail-uri sau in long drink-uri.
Angostura este un bitter concentrat pe baza de gentiana, produs de casa Angostura din Trinidad & Tobago. Inca din anul 1824, producatorii respecta cu strictete reteta originala pastrata secreta. Bitterul aromatic este un ingredient indispensabil in baruri, fiind adaugat in cocktail-uri clasice sau moderne, precum Manhattan, Pink Gin sau Mai Tai. Angostura adauga un plus de complexitate acestor preparate intensificand aroma altor ingrediente. De asemenea, bitterul echilibreaza aciditatea si ajuta digestia. Se spune ca “un bar fara Angostura este ca o bucatarie fara sare si piper”. Sticla este usor de recunoscut dupa eticheta supradimensionata.
Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă, adusă de fructe și condimente. Vinul din Fetească Neagră și Cabernet Franc este realizat după o maturare individuală a soiurilor timp de 2 ani, urmată de cupajarea acestora cu 2-3 luni înainte de îmbuteliere.
Fratele mai mare al “Negrului de Dragasani“, desi nascut si crescut in aceeasi regiune, dezvolta o personalitate complet proprie. Flateaza cerul gurii cu caldura sa, corpul consistent, taninul perfect integrat, aciditatea fina si o finisare lunga. Vinul este aidoma regiunii in care s-a nascut : salbatic , rasfatand simturile.
Intens, corpolent, luxuriant și opulent. Interpretarea teritorială a unui cupaj classic de Bordeaux ce exprimă potențialul nostru prin posibilitatea comparației.
Tara: Spania
Alc: 15%
Vinul „Ferdinand Cabernet sauvignon & Syrah” este recomandat a fi servit alaturi de preparate din carne rosie (vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) si branzeturi maturate.Vinul este maturat timp de 12 luni, in butoaie de stejar.
Acest vin a fost maturat 19 luni în butoaie de stejar românesc, apoi 12 luni în sticle, înainte de a fi scos pe piață.
Vinurile Ferdinand sunt atent selectionate de la cei mai buni producatori din Romania. Soiuri autentic romanesti prelucrate in baricuri alese, doar in editii limitate.
Strugurii s-au cules manual la un nivel de maturitate de 256 g zahar/litru si s-au desciorchinat. Bogatia de arome se gaseste in pielita boabelor si de aceea, pentru a se extrage, s-a făcut o macerare peliculara, timp de 24 de ore, la o temperatura de 8ºC - 10 ºC. In urma macerarii s-a extras si culoare. A urmat o presare usoara, iar mustul obtinut a fermentat timp de 21 zile, in cisterne de inox cu temperatură controlata, intre 15ºC - 18 ºC. Pentru a ramane cu rest de zahar nefermentat, s-a oprit fermentarea prin racirea rapida la 5-7 °C
Pur si simplu facinant, Chandon Garden Spritz, este un Spritz delicios realizat de echipa de vinificatie Chandon din Mendoza. Amestecul este creat special pentru a fi delicios, simplu si natural, de aceea nu se folosesc arome artificiale si nici coloranti in nici o etata a productiei sale.
Soi de struguri: Fetească Neagră
Conținut de alcool: 15.3%Temperatură de servire: 12-16 grade CelsiusMâncare: cotlete de bernecuț, pulpe sau piept de rată, gulaș
Balla Geza CABERNET FRANC este un vin rosu corpolent cu o culoare rosie-rubinie, cu tanini imblanziti si cu un gust amplu.
Este ingredientul vedeta al multor cocktailuri si bauturi vestite, printre care se regasesc: White Russian, Espresso Martini, Mind Eraser. Va transforma o seara obisnuita Intr-un eveniment remarcabil si diferit.
Vin rosu sec, baricat 12 luni.
Vin rosu sec, baricat 12 luni
Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon 2011 este un vin sec creat din struguri atent selectionati de pe cele mai bune parcele din Aliman. Baricat timp de 14 luni in butoaie de stejar, acest Cabernet Sauvignon emana arome de mure, menta si lemn dulce. Cu un potential de invechire de pana la 10 ani, Alira Grand Vin Cabernet Sauvignon este vinul care impresioneaza prin stil si eleganta.
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
De un violet pur, acest vin obține maximum de expresie şi maturitate din soiul port-drapel al României. Debutul este închis, semn al unui stagiu serios de maturare în butoaie de stejar, însă o jumătate de oră de aerisire îl aduce în zona de fructe negre de pădure, piele şi curmale uscate.
Vin nefiltrat, baricat 12 luni în butoaie de stejar francez din pădurea Jupille. Un Cabernet roşu-rubiniu clasic, plin de forţă, dens şi intens, dominat iniţial de note dobândite în timpul maturării în butoaie de stejar – rom, lemn uscat, condimente, prună afumată. După aerisire, trece spre fructe negre – coacăze şi mure, deschizând în acelaşi timp un evantai de nuanţe secundare care construiesc un buchet impresionant – frunze verzi, struguri supracopţi, aproape stafidiţi, piperuri, sâmburi lemnoşi, dulceţuri şi gemuri.
Vinurile Ferdinand sunt atent selectionate de la cei mai buni producatori din Romania, vinuri autentice romanesti, prelucrate in baricuri alese, doar in editii limitate.
Cupaj: Shiraz,Merlot si Cabernet Sauvignon
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 16 - 18 grade ° C.
Cupaj:Merlot, Zweigelt şi Fetească Neagră DOC-CMD
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 18 - 20 grade °
Rezultatul este un vin de caracter propriu, energic si fructuos, care se potriveste ca insotitor ideal pentru peste afumat sau sunca cruda, dar si la o seara de vara la gratar – si ca alternativ binevenita la masa, daca parerile se impart intre alb si rosu!
Acest asamblaj din Fetească Neagră, Merlot și Cabernet Sauvignon este un exercițiu de măiestrie al oenologilor Alira. Pariul este de a crea un vin mai expresiv decât oricare dintre componente. Rezultatul este un vin corpolent, cu o intensitate plăcută, cu arome puternice de fructe roșii coapte dar și note fine de lemn și frunze uscate.
Aspect: Rosu visiniuMiros: Fructe rosii, Alcool integratGust: Tanini moi, Cirese negre, Nucsoara, Mure, Fragi
Roner este o afacere de familie pornită în 1946 în Italia, orașul Tramin, de Gottfried Roner, care și-a ridicat prima distilerie în curtea casei sale. Inițial Gottfried a produs distilat de tip grappa, apoi și-a extins afacerea și a început să producă și alte tipuri de distilate aromate cu plante culese din pădurile locale, cum ar fi gentiana, ienupărul și coacăzele.
Acest vin rubiniu spectaculos este intens, corpolent și se pretează pentru învechire la sticlă.
Vin alb sec. Cupaj din trei soiuri: Feteasca Regala, Kerner si Riesling de Rhin.
Se consuma bine racit.
Vinul este maturat timp de 12 luni în barrique din lemn de stejar românesc aflate la a doua umplere şi apoi este învechit în sticlă pe o perioadă de cel puţin 12 luni.
Culinar, sortimentul poate fi asociat cu preparate pe bază de carne roşie, paste, pizza şi brânzeturi semimature.
Un cupaj rosu sec ce reuneste nu mai putin de 5 soiuri de struguri(Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Shiraz si Feteasca Neagra), ce se deschide in jurul culorii rosu-rubiniu si integreaza arome patrunzatoare de coacaze negre, visine si magiun de prune.
Lichiorul produs de compania italiana Branca este un etalon al bauturilor de tip fernet, la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea.
Broker's Gin este creat de Martin şi Andy Dawson din cele mai bune plante, condimente şi fructe selecţionate de pe teritoriul a trei continente.
Castel MIMI este un producator de vinuri din Republica Moldova, inceputurile cramei fiind in anul 1893 cand Constantin Mimi planteaza primii butasi de vie. In anul 2010 crama a fost dotata cu cele mai moderne aparate pentru producerea, imbutelierea si stocarea vinurilor. Dupa o restaurare care a durat 5 ani, in 2011 castelul si-a redeschis portile pentru vizitatori.
Sole Chardonnay combina elegant note de arome proaspete de fructe si note dulci, pentru a contura un caracter complex si inedit.
Vin rose sec din Feteasca Neagra si Pinot Noir
Se potriveste cu mezeluri, carne alba (pui, gaina, curcan etc),branzeturi proaspete, usoare, sushi, bucatarie asiatica, salate cu peste sau deserturi cu fructe de padure la o temperatura de 10-12 C.
Broker's gin este realizat după o rețetă veche de 200 de ani, având la bază alcool din grâu, distilat de 4 ori. Aroma lui este dată de 10 ingrediente diferite, principalul fiind ienupărul- de altfel planta predominantă în producția de gin. Ingredientele sunt aduse de pe trei continente și includ semințe de coriandru din Bulgaria, nucșoară din India, scorțișoară din Seychelles, coajă de lămâie și de portocală din Spania, rădăcină de angelica din Polonia și lemn dulce din Italia. Broker’s gin se remarcă prin distilarea în alambicuri, ceea ce oferă bogație aromelor și un gust catifelat.
Vin alb sec, sauvignon blanc maturat 3 luni în butoie de stejar produs la Domeniile Săhăteni - Aurelia Vișinescu.
Vin alb sec, baricat 4 luni cu un volum alcoolic de 13,5%
„Dragaica rosie” este un cupaj rubiniu stralucitor produs de profesorul Liviu Grigorica din 4 soiuri rosii: Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra si Shiraz. Isi trage numele de la sarbatoarea de Sanziene, cunoscuta si sub numele de Dragaica.
Vin alb sec, 13% vol. alcool, produs de Casa de Vinuri Ștefănești.
Vinurile Ferdinand sunt atent selecționate de la cei mai buni producători din România. Vinuri autentice românești prelucrate în baricuri alese, doar în ediții limitate.
Bodegas Atteca îşi are sediul în orăşelul Atteca din regiunea Zaragoza la 40 km distanţă de Calatayud. Viile sunt vechi şi sunt plantate pe dealuri la o altitudine de aproximativ 1000 m deasupra nivelului mării. După procesul de fermentare vinul este maturat timp de 10 luni în butoaie de stejar.
Vinul s-a obținut de pe plantații cu o altitudine ridicată, pe un sol scheletos, stâncos, cu o producție scăzută pe butuc.
La gust vinul este plin cu taninuri ușoare, cu un caracter de fructe supracoapte, plăcut acidulat și lung în post gust.
Vin alb sec. Vinul este un cupaj din patru soiuri albe (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling Italian, Pinot Gris)
Vin spumant brut, obținut prin metoda tradițională de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche tradiție în podgoria Miniș, Mustoasa de Măderat.
Vin alb sec. Gewurztraminer‐ul de la Villa Vinea este rezultatul terroir‐ului din Transilvania pentru solul tipic luto‐argilos, zilelor insorite medii si expozitia optima.
Vin alb sec.
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 8 - 10 grade ° C. Se potriveşte foarte bine şi cu preparate mediteraneene pe bază de peşte sau fructe de mare, branzeturi.
Gustul este intens, de fructe coapte roșii și negre, cu cireșe negre, afine și coacăze în prim plan, dublate de note secundare de ierburi aromatice.
Numele acestui soi indica radacini pre-romane, cand aceasta regiune intre Carpati si Dunare era populata de Daci. De atunci, in curs de doua milenii, soiul de Cramposie s-a adaptat perfect la conditiile pedoclimatice ale regiunii Dragasani, faptul dovedit de calitatea constanta a vinurilor vinificate din acest soi. Astfel vinul de Cramposie a devenit blazonul regiunii Dragasani, dar si blazonul domeniului nostru.
Temperatura de servire 7-9°C.
Datorită amplasării podgoriilor la 400 m deasupra nivelului mării, acest rosé are mai multă prospețime, structură și aciditate plăcută.
Vin rosu dulce. Taylor’s Fine Tawny este un amestec de vinuri bogate de porto, maturate timp de doi ani in butoaie mari din stejar, in pivnitele Taylor’s din Vila Nova de Gaia.
Denumirea Cuvee Diorit se trage, la propriu, de la radacinile acestui vin. Solul vulcanic din Minis in general, si solul cu continut de diorit in special isi pun amprenta pe acest vin. Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc nu intamplator este un cupaj de success in regiunea Bordeaux, aceste doua soiuri se completeaza perfect si in acest cupaj. Eleganta si echilibrul Cabernet Franc imblanzeste corpolenta si masculinitatea Sauvignonului.