Magazine
Favorite
Coșul meu
Nici un produs gasit care sa corespunda cu criterile cautarii
lei – lei
Lasanta înseamnă „căldură şi pasiune” în limba galeză şi se referă la provenienţa spaniolă a butoaielor de sherry, dar şi la textura catifelată şi la aroma dulce şi prietenoasă a acestui sortiment. Single malt-ul este învechit timp de 10 ani în butoaie din lemn de stejar american, urmând ca ultimii 2 ani de maturare să îi petreacă în butoaie de sherry Oloroso şi Pedro Ximenez aduse special din Jerez, Spania.
Whisky-ul nostru Nectar D'Or este îmbătrânit mai întâi în butoaiele de stejar american, pentru note netede și fructate. Apoi terminăm acest singur malț în butoaie de vin selectate manual de la Sauternes, cea mai cunoscută și antică regiune de viticultură dulce din Franța.
Quinta Ruban este expresia complexităţii specifice Glenmorangie. Sortimentul este cel mai închis la culoare şi cel mai opulent whisky din gama de single malt-uri maturate suplimentar. Glenmorangie Quinta Ruban este învechit timp de 10 ani în butoaie din lemn de stejar alb american, fiind apoi transferat în butoaie de vin de Porto, unde petrece încă 2 ani.
Glenmorangie 18 ani este un single malt cu totul şi cu totul inedit. Sortimentul este învechit timp de 15 ani în butoaie din lemn de stejar alb american. 30% din cantitate este transferată în butoaie de sherry Oloroso pentru a continua învechirea, în timp ce restul de 70% îşi continuă maturarea în butoaiele originale. Când băutura din ambele tipuri de butoaie a atins pragul de 18 ani de maturare, aceasta este amestecată pentru a da naştere unui single malt cu buchet amplu şi sofisticat. În ciuda perioadei lungi de învechire la care este supus sortimentul, acesta păstrează totuşi un caracter vibrant şi proaspăt.
Tanqueray este un gin sec, pur, cu o aromă bogată de ienupăr, care permite să preparați cel mai răcoritor gin tonic și cel mai sec martini. Alături de clasicul Dry Gin, puteți încerca Tanqueray No Ten făcut cu plante aromatice culese manual și distilat în șarje mici în alambicul poreclit “Tiny Ten”
Frangelico este un lichior de alune de padure produs in regiunea Piedmont din nordul Italiei, care isi are originile cu peste 300 de ani in urma, de pe vremea primilor calugari crestini ce traiau pe dealurile din acea zona. Priceperea lor in arta mancarurilor si bauturilor a dat nastere unui lichior dulce si savuros din alune de padure si alte ingredient locale, care se afla la baza produsului de astazi.
Distilat pentru prima dată la sfârșitul anilor 1700 ca tonic în Elveția, absintul a devenit un spirit extrem de popular la mijlocul anilor 1800, deoarece era o alternativă mult mai puternică la vin. Pe măsură ce mai mulți producători au intrat pe piață, spiritul a devenit unul accesibil pentru oamenii de toate clasele. Ernest Hemmingway, Pablo Picasso, Oscar Wilde, James Joyce, van Gogh și mulți alți artiști celebri au fost toți cunoscuți consumatori de absint și au fost parțial responsabili de creșterea popularității subculturii sale.
Johnnie Walker Red Label este primul blend al brandului, fiind creat de însuşi Johnnie Walker şi lansat în anul 1909. Este cel mai cunoscut şi cel bine vândut scotch whisky din lume. Gustul său intens şi deosebit poate fi recunoscut uşor chiar şi atunci când este servit în combinaţie cu o altă băutură. Aroma sa clasică şi elegantă e rezultatul amestecului a 35 de sortimente de whisky de pe întreg teritoriul Scoţiei.
Sortimentul Johnnie Walker Black Label 12 ani este un etalon al blendurilor de lux. Deşi este un whisky tânăr, blendul se remarcă printr-un caracter complex şi profund. În compoziţia acestui whisky legendar intră numai sortimente învechite timp de minimum 12 ani, aduse din cele patru zone cu tradiţie ale Scoţiei. De altfel, aromele specifice fiecărei regiuni compun un buchet extrem de expresiv, elegant şi armonios şi conferă unicitate blendului. Sortimentul poate fi savurat simplu, cu apă sau poate fi folosit pentru a crea baza pentru cocktailuri.
Triplu distilat, cu un proces de maturare foarte lung in butoaie de vin si bourbon, cu o aroma usor florala si cu tonuri delicate si dulci de mirodenii si lemn.
Lichiorul Cointreau este creația lui Adolphe Cointreau, un cofetar inspirat de era revoluției industriale, care a decis să extindă afacerea de familie cu o gamă de lichioruri. Așa a început să prindă formă destinul companiei Cointreau.
Un lichior perfect clar. Atunci când este adăugat în cocktail-uri devine opalescent mulțumită concentrației mari de esență de portocală.
Elegantul sortiment Glenfiddich 15 ani este învechit folosind metoda Solera, care presupune amestecarea mai multor butoaie de băutură cu vârstă diferită într-un singur recipient.
Digestiv de provenienta Italia, este una dintre cele mai indragite bauturi in cocktail-uri sau in long drink-uri.
Maker's Mark Red este un bourbon produs în loturi mici, distilat în Loretto, Kentucky, de către Beam Suntory. Sticla are un design deosebit, uşor de identificat, fiind sigilată cu ceară roşie. Sortimentul este maturat în jur de şase ani, fiind îmbuteliat şi vândut atunci când degustătorii decid că aroma sa a atins perfecţiunea. Maker's Mark Red are în compoziţie, alături de porumb şi grâu roşu de iarnă, de unde şi denumirea produsului. Calitatea excepţională a acestui sortiment aromat a atras după sine o creştere rapidă în popularitate pe piaţa de bourbon premium.
Bombay Sapphire este un brand de gin lansat în 1987 şi distribuit de către Grupul Bacardi. Ginul Bombay este produs în Anglia, în Hampshire, la distileria construită pe locul unei mori vechi, numită Laverstoke.
Autenticitatea este caracteristica cea mai de pret a acestui lichior, intrucat pastreaza cu sfintenie reteta creatorului sau, Louis-Alexandre Marnier Lapostolle, inca din 1880. Imbutelierea acestei bauturi se realizeaza doar in Aubevoye (Franta) unde se produc cu grija aproximativ 10.000 sticle/ zi. Lichiorul Cordon Rouge este un melanj obtinut dintre coniac si coji de portocale, motiv pentru care mirosul si gustul acestuia este dominat de arome fresh citrice, cat si de caramel. Este o bautura echilibrata, dulceaga, ideala pentru prepararea cocktailurilor de tip long drinks precum Grand Cosmo, Grand Margarita sau Grand Tonic.
Este ingredientul vedeta al multor cocktailuri si bauturi vestite, printre care se regasesc: White Russian, Espresso Martini, Mind Eraser. Va transforma o seara obisnuita Intr-un eveniment remarcabil si diferit.
Sortimentul Glenfiddich 12 ani se numara printre cele mai bine vandute single malt-uri din lume. Este vorba despre un whisky scotian excelent, usor de baut, invechit timp de 12 ani in butoaie din lemn de stejar american si stejar european.
Sambuca Molinari este un lichior aromat creat de catre Angelo Mollinari in anul 1945. Sortimetul are o aroma bogata si complexa ceea ce-l face cel mai bine vandut lichior din Italia si cea mai dorita bautura Sambuca din lume. Sambuca Molinari are o calitate deosebita, fiind singurul sortiment de lichior caruia legislatia italiana ii permite sa foloseasca termenul “extra”. Lichiorul este obtinut din uleiuri esentiale de anason si o serie de ingrediente pastrate secrete, ceea ce-i confera o aroma unica, captivanta.
De mai bine de 2 secole, satul de pescari Oban a stat la granita intre zona vestica Highlands si zona Islands ca locul unde muntii intalnesc marea. Una dintre cele mai vechi distilerii din Scotia, Oban se afla intr-un golf ferit unde se pot face 2 lucruri bine: whisky si marinarie. Oban este un whsiky echilibrat cu o textura generoasa si un gust dulceag, balansat de note seci de fum si condimente. Perfect de savurat alaturi de o trufa de ciocolata. Sau doua.
De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe la cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind continu procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.
Temperatura de servire: 5 C °
Acesta este un single malt , care a fost triplu distilat si imbatranit timp de 12 ani in butoaie de bourbon , lansat in 2013 si a avut un mare success in randul consumatorilor. Whisky-urile care intra in irlandezul 12 yo sunt provenite in mod independent din butoaiele selectate dintr-o distilarie din Irlanda de Nord.
Ambalare: 44% vol. in sticle de 350 ml
Obtinut din distilat de fructe si sirop de afine, lichiorul Zetea dispune paleta gustativa deosebita si o finete aromatica a afinelor care sunt atent culese si prelucrate. Contin o sursa bogata de antioxidanti, componenti care sunt recunoscuti pentru beneficiile pe care le aduc asupra metabolismului uman. Lichiorul este produs natural 100% si nu contine niciun adaos artificial. Termenul de valabilitate este nelimitat, excelent atat siimplu cat si in combinatie cu ghata sau de ce nu intr-un cocktail racoros.
Grappa Gewürztraminer este un produs nobil si special al brandului Roner.
Tara: Marea Britanie
Concentratie Alcool: 43%
Capacitate: 0.7L
Mix-ul inedit de ingrediente ofera ginului o mireasma captivanta, iar cateva felii de grapefruit dau un plus de savoare bauturii.Este un gin artizanal premium, foarte indragit de consumatorii de bauturi fine.
Ginul este aromat, neted, dar dulce si acru, cu astringenta ginului clasic. Cu 43% alcool, acest gin se amesteca bine cu o gama larga de tonice. Bucurati-va de aceasta bautura cu o felie de lamaie si veti realiza de ce Ortodoxy este un clasic.
Irishman Single Malt este un brand extrem de popular. Este unul dintre rarele single malturi triplu distilate, produse in Irlanda, disponibile acum pe piata. Triplu distilat si invechit atat in butoaie de bourbon precum si in butoaie de sherry oloroso.
Facuta din apa din lacul Ladoga care se afla in nordul inghetat al Rusiei si din grau cultivat pe Stepele Negre, Russian Standard este o vodka exceptionala, fina si delicioasa distilata de mai multe ori si filtrate prin carbune, un etalon al pietii de vodka din Rusia.
Finisaj proaspat, cu o atingere piperata si un gust moale, rotunjit, dar cu un picant interesant, care va inspira cu siguranta mixologii pasionati.
Lichiorul produs de compania italiana Branca este un etalon al bauturilor de tip fernet, la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea.
Vecchio Amaro del Capo Caffo este un lichior pe baza de infuzie de plante medicinale, rezultatul unei rețete vechi tradiționale prelucrată și îmbunatățită.
Printre cele 29 de plante care compun infuziile amintim unele dintre cele mai raspåndite în Calabria, cum ar fi portocala amară, portocala dulce, mandarinele, mușetelul și ienupărul.
Recomandăm ca acestă băutură să fie ținută o scurtă perioadă de timp la –20° C (în congelator) înainte de a fi servită.
Alcool: 40%
Litraj: 700ml
Tare de provenienta: Franta
Regiune: Cognac
Fata de cognac, armagnac-ul este distilat doar o singură dată, urmand a fi depozitat timp de 3 până la 20 de ani în butoaiele tipice de stejar negru.
Sunt trei zone de cultivare a vitei de vie in zona de producere a armagnac-urilor : Bas Armagnac, Haut-Armagnac și Teneraze.
Armagnac 1983 Baron V Fournier este produs exclusiv din struguri din această zonă fără amestecuri de alte regiuni.
Bas-Armagnac este cea mai bună zonă. Locațiile de sus ale Bas-Armagnac sunt numite Grand Bas.
Notele tradiţionale ale ginului sunt combinate cu influenţe răcoritoare, proaspete date de citrice şi de zmeura sălbatică, aromatică.Rezultatul un gin fin, cu arome frumoase, cu un gust tradiţional, senzual şi îndrazneţ.
Armagnac 1993 Baron V Fournier este produs exclusiv din struguri din această zonă fără amestecuri de alte regiuni.
ENSŌ este un whiskey japonez artizanal care impresionează cu tente de caramel, vanilie și în același timp arome fructate și florale.
Underberg este un produs natural fabricat pe baza retetei secrete a familiei Underberg inca din 1846.La obtinerea lui se folosesc plante aromatizate selectate din 43 de tari, apa naturala pura si alcool de calitate superioara.
Îmbătrânit delicat în butoaie de stejar, Cognacul Cigar NAPOLÉON a obținut încet maturitatea necesară pentru a atinge un echilibru perfect, dand naștere unui buchet complex de fructe uscate și arome bogate picante, cu un gust îndelungat de lemn dulce.
Kraken Black Spiced Rum este un rom fin, condimentat, de culoare inchisa, cu o textura cremoasa, provenit din Insulele Caraibe. Are o combinatie de arome unice, cum ar fi: nuca, vanilie, cafea expresso, turta dulce, caramel si condimente: scortisoara si cuisoare, care ii dau o nota de dulce-picant. Ambalajul ingenios face mai usoara servirea lui.
Tip:Palinca.
Alcool:50%vol.
Angostura este un bitter concentrat pe baza de gentiana, produs de casa Angostura din Trinidad & Tobago. Inca din anul 1824, producatorii respecta cu strictete reteta originala pastrata secreta. Bitterul aromatic este un ingredient indispensabil in baruri, fiind adaugat in cocktail-uri clasice sau moderne, precum Manhattan, Pink Gin sau Mai Tai. Angostura adauga un plus de complexitate acestor preparate intensificand aroma altor ingrediente. De asemenea, bitterul echilibreaza aciditatea si ajuta digestia. Se spune ca “un bar fara Angostura este ca o bucatarie fara sare si piper”. Sticla este usor de recunoscut dupa eticheta supradimensionata.
Remedy Elixir - Rum Liqueur este rezultatul unei retete secrete vechi din 1923, farmacistul Farrington a inventat o bautura care trebuia sa reflecte filosofia vietii: "LIFE IS SWEET" A creat un lichior de rom rafinat, pe baza de rom din Panama vechi de 7 ani si zahar din trestie de zahar reusind sa intensifice caracterul original al romului.
Asta este gustul vietii. Dulce, puternic si intens.
Crystal Head are în compoziţie piersici şi porumb de cea mai bună calitate. După patru procese de distilare se obţine o aromă neutră, care se amestecă apoi cu apă pură din zona Newfoundland, Canada. Lichidul obţinut este filtrat de şapte ori. Trei dintre aceste procese de filtrare se realizează prin straturi de cristale semipreţioase, cunoscute sub denumirea de diamante Herkimer, despre care se spune ca ar avea proprietăţi metafizice.
Acest rom are un gust foarte exclusivist, ce se deosebeste in mod clar de alte romuri, prin aromele si dulceata care aduc un echilibru perfect prin utilizarea exclusiva a ingredientelor de top.
Principalul ingredient este inflorescenta de floarea-soarelui, care este culeasa direct de pe Alpii Francezi unde flora cu frunze creste abundent. Gustul este completat de tonuri de fructe, de pere si de pasiune, care impreuna formeaza un echilibru armonios. Un lichior care se apropie de perfectiune in gust si echilibru. Sticla este proiectata elegant cu cele 8 laturi ale sale si este un tribut adus perioadei pline de viata art deco din St. Germain. Fiecare flacon este finisat cu un capac greu si numar individual cu anul de recolta. Nu se folosesc conservanti sau coloranti pentru a-si pastra gustul natural, ceea ce inseamna ca sticla poate fi pastrata numai 6 luni dupa deschidere.
Ginul este o bautura alcoolica spirtoasa, aromata cu fructe de ienupar. In afara de ienupar poate avea arome de anason, scortisoara, coaja de portocala sau lamaie, radacini si seminte de angelica, coriandru sau prune salbatice. Concentratia de alcool variaza intre 40-45%. Este utilizat, in special, ca ingredient de baza in diverse cocteiluri cum ar fi martini.