Cupaj Feteasca Neagra,Merlot si Cabernet Sauvignon
Vin rosu cu miros de cafea si tabac, gust de ciocolata amaruie, condimente si vanilie. Invechit in baric timp de 24 de luni.
Sole Chardonnay combina elegant note de arome proaspete de fructe si note dulci, pentru a contura un caracter complex si inedit.
Aurelia Visinescu White Artisan este un vin alb sec realizat din trei soiuri de struguri albi: Feteasca Alba, Feteasca Regala si Tamaioasa Romaneasca
Produs cu aroma si gust placut, caracteristic materiilor prime din care este obtinut: sirop de coacaze negre si distilat din fructe.
Vin alb sec de culoare verde-galbui, cu gust expresiv, proaspat si fructat
Whisky single malt maturat în butoaie de bourbon şi învechit final în butoaie mici din lemn de stejar american timp de 18 luni, pentru un registru aromatic mai bogat în arome de vanilie şi condimente
Vin rosu sec, cu structura complexa si corpolenta, vin elegant si generos
Whisky triplu distilat şi învechit în butoaie de bourbon și în butoaie de sherry Oloroso timp de 10 ani, acest single malt are o aromă mai intensă decât celelalte sortimente irlandeze de whisky.
Whiskey invechit 12 ani în două tipuri de butoaie: este transferat din butoaie de bourbon în butoaie de sherry aflate la prima umplere, unde îşi petrece ultimele nouă luni de maturare
Whiskey dulce şi catifelat, acest sortiment este compus din single malt-uri cu vârstă diferită, învechit în butoaie de bourbon şi sherry
Vin rosu sec
Vinul „Ferdinand Cabernet sauvignon & Syrah” este recomandat a fi servit alaturi de preparate din carne rosie (vitel, porc, miel, oaie, rata, gasca etc) si branzeturi maturate.Vinul este maturat timp de 12 luni, in butoaie de stejar.
Vin alb sec. Marcea, locul unde vinurile noastre se nasc, este o zona viticola speciala. Marcea este special prin: altitudinea de 413 m, cea mai mare altitudine medie a unei plantatii din sudul României;
Vin spumant
Își obţine efervescența printr-un proces de fermentație vechi de secole și pentru a evidenția perlajul natural sunt adaugaţi fulgi de foiţă de aur de 24K aprobat pentru consum.
Vin alb sec, sauvignon blanc maturat 3 luni în butoie de stejar produs la Domeniile Săhăteni - Aurelia Vișinescu.
Whisky caracterizat de note subtile de fum şi o textură catifelată, cu un profil aromatic complex, foarte similar cu un single malt
Vin alb sec. Balla Geza Frizzy este un vin revigorant de tip frizzante avand la baza renumitul soi alb al podgoriei, Mustoasa de Maderat, insotit de Riesling de Rhin si Traminer.
Whisky compus doar din malţuri Islay, printre care Ardbeg, Caol Ila, Bowmore şi Port Ellen, sortimentul nu conţine coloranţi şi nu este filtrat la rece
Un excelent cupaj din 5 soiuri produs de Crama Oprisor doar in varianta magnum.
Whisky din malţuri învechite timp de 11 ani în butoaie de sherry Oloroso, de aceea blendul este caracterizat de arome intense, un gust echilibrat şi o textură incredibil de catifelată
Vin rosu sec, obtinut dintr-un cupaj din 3 Fetesti Negre din 3 ani diferiti.
Un whisky blended japonez exclusiv din malt de cereale maturat timp de aproximativ 5 ani si jumatate in butoaie de stejar
Zetea Crai Nou este o palinca ultra-premium a cunoscutului producator roman, conceputa printr-o metoda secreta exclusiv din fructe de padure.
Este excelent la aperitiv sau la felul doi, alături de pește alb. Degustă-l la 6- 8 ° C.
Notele afumate si taninii catifelati fac ca acest vin sa aiba un corp atletic si o structura eleganta. Vinul prezinta un bun potential de invechire.
Asocieri culinare: carne de vanat, steakuri de vita, rata la cuptor sau confit; Branzeturi cu mucegai; Deserturi cu: cirese, mure, coacaze; Mousse de ciocolata neagra
Temperatura de servire: 14-18 C
Acest vin a fost maturat 19 luni în butoaie de stejar românesc, apoi 12 luni în sticle, înainte de a fi scos pe piață.
Vin rosu sec, baricat 12 luni.
Vin spumant brut, obținut prin metoda tradițională de fermentare la butelii, din soiul alb cu o veche tradiție în podgoria Miniș, Mustoasa de Măderat.
Vin alb sec. Un vin de gastronomie, intens şi complex, recomandat împreună cu preparate thai, iuţi şi condimentate.
Recomandat a fi servit la o temperatură între 16-18 grade Celsius.
Vin rose sec
Servirea: Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 10 grade C. Acompaniază perfect platourile de brânzeturi, salatele, fructele de mare și peștele la grătar.
Spumant romanesc, brut obtinut prin metoda traditionala.
Paris si luminile orasului vazute din colina Montmartre. Un soi unic, ca si orasul la care se face referire in eticheta. Busuioaca plantata in 2007 in podgorie, poate fi definita perla rara, din care producem o editie limitata. Nuante delicate de roz, arome imbietoare, gust placut si rotund definind tipicitatea soiului. O noua viziune de dragoste si iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!
Vin spumant extrasec
Vechi soi nobil din Divanul viticol al Moldovei voievodale, Busuioaca de Bohotin își confirmă valoarea și în varianta de spumant.
Vin alb sec. Solo Quinta, realizat de Cramele Recas, este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune vinuri albe romanesti produse in ultimii ani in Romania.Aciditatea foarte buna sustine un vin complex, catifelat.
Recomandari culinare: Un excelent deschizator de masa, alaturi de aperitive, salate sau branzeturi nematurate, dar si alaturi de un gratar de pastrav.
Whisky single malt care se îndepărtează uşor de notele prezente în buchet, părăsind registrul ierbos şi dezvăluind arome dulci, de-a dreptul fabuloase
Vin alb sec. LA CETATE nu este doar unul dintre brandurile care au scris istorie în renaşterea vinului românesc. Pentru Crama Oprişor, LA CETATE a fost prima linie de vinuri premium, lucrate cu o migală şi o meticulozitate care au adus, încă din primul an de producţie, rezultate excepţionale.
Servire: Este recomandat a fi servit la o temperatura de 6-8 grade C. A se servi singur ca aperitiv sau alaturi de salate, mancaruri asiatice.
Vin alb sec. La varsta frageda, mai ales, gustul este racoritor de citrice si fructe semintoase desfasurate.Asocieri culinare: fresh, aperitive usoare, salate, paste, carne de pasare.
Ice Imperial, prima si singura sampanie special creata pentru a fi savurata cu gheata. O noua experienta de sampanie care combina senzatii distractive, proaspete si libere, ramanand fidela stilului Moet & Chandon, un stil care se remarca prin fructitudinea luminoasa, gustul seducator si maturitatea eleganta.
Rosé Impérial este o expresie spontană, strălucitoare, romantică a stilului Moët & Chandon, un stil remarcat prin fructul său strălucitor, gustul său seducător și maturitatea elegantă.
Vin alb sec, baricat 4 luni cu un volum alcoolic de 13,5%
Vinurile KARAKTER vorbesc despre soare, pamant, rod si crezut oenologului. Dedicate soiurilor international, aceste vinuri se impugn de la prima degustare, ramanand in memoria papilelor. Sunt vinuri cu personalitate.
Dom Perignon este cel mai exclusivist si mai rafinat sortiment de sampanie ce poarta amprenta casei Moet &Chandon. Sampania imbina intr-un mod atractiv inovatia cu traditia si strugurii cu caracter. Ceea ce face acest sortiment unul exclusivist este faptul ca este produs doar in anii in care strugurii ating potentialul maxim pentru obtinerea bauturii. Sampania Dom Perignon este una extrem de expresiva care isi dezvaluie eleganta prin culoare, mireasma, gust si persistenta. Cei sapte ani de invechire si procedeul minutios prin care este obtinuta, sunt detalii cheie care permit crearea unei sampanii cu caracter.
FERDINAND PALINCA BATRANA DE TESCOVINA, distilat obtinut din struguri specifici transilvaneni cu aciditate ridicata si taninuri fine. Este un produs autentic cu un bun echilibru aromatic, desavarsit in butoaie de stejar romanesc.Recomandat a fi servit la o temperatura intre 16-18 grade Celsius.
Asocieri culinare:Este o alegere excelentă pentru seri calde, alături de salate, mâncăruri asiatice, dar și singur. Se recomandă a fi servit bine răcit la 6°C.
Descendent al soiurilor de Negru Vartos si Babeasca Neagra, se reflecta in acest soi toata diversitatea regiunii Dragasani – climatul cald si insorit, varietatile de fructe si condimente si sarmul locuitorilor.
Dupa maturarea de minim un an in butoaie de stejar, acest vin se prezinta cu arome dense in nas si elegant catifelat in gura – seducator, invitand la mai multe, niciodata obositor. Structura de taninuri intensifica, dar niciodata nu acopera acest caracter deosebit al soiului de Negru de Dragasani. Se potriveste ca insotitor la branzeturi tinere si proaspate la fel ca si la roastbeef sau alta carne fina, dar si la paste si risotto din bucataria italiana.
Romul este un tip de bautura alcoolica spirtoasa obtinuta prin fermentarea si distilarea melasei sau sucului de trestie de zahar. Produsul incolor este de obicei lasat sa se invecheasca in butoaie de stejar. Sortimentele de rom de culoare aurie sunt recomnadate a fi consumate ca atare, cu gheata (“on the rocks”) sau pentru gatit, in timp ce varianta light este preferata ca baza pentru diverse cocktail-uri (Cuba Libre, Mojito, Pina Colada, Mai tai etc.).
Vin rose sec Italia
Recomandari culinare: Recomandat alaturi de salate, preparate din carne de peste, curcan, pui.Temperatura recomandata pentru servire: 8-10 grade.
Numele acestui soi indica radacini pre-romane, cand aceasta regiune intre Carpati si Dunare era populata de Daci. De atunci, in curs de doua milenii, soiul de Cramposie s-a adaptat perfect la conditiile pedoclimatice ale regiunii Dragasani, faptul dovedit de calitatea constanta a vinurilor vinificate din acest soi. Astfel vinul de Cramposie a devenit blazonul regiunii Dragasani, dar si blazonul domeniului nostru.
Vin rosu sec, cu arome de fructe negre, uscate, vanilie si condimente.
Sortimentul este învechit cu grijă timp de 21 de ani pentru a deveni un single malt bogat şi complex, specific zonei Speyside. Însă băutura nu este îmbuteliată imediat după învechire.
Vin alb sec. Soiurile sunt vinificate separat printr-o tehnologie menajata de prelucrare, de la strugure si panå la vinul imbuteliat. Obiectivul avut in vedere urmareste exprimarea si pastrarea aromelor primare varietale tipice fiecarui soi in parte si completarea acestora cu note fermentative elegante si elaborate.
Denumirea Cuvee Diorit se trage, la propriu, de la radacinile acestui vin. Solul vulcanic din Minis in general, si solul cu continut de diorit in special isi pun amprenta pe acest vin. Cabernet Sauvignon si Cabernet Franc nu intamplator este un cupaj de success in regiunea Bordeaux, aceste doua soiuri se completeaza perfect si in acest cupaj. Eleganta si echilibrul Cabernet Franc imblanzeste corpolenta si masculinitatea Sauvignonului.
Ca un inalt dregator ce pandeste slabiciunea regelui pentru a-i smulge coroana, Merlot-ul inca se mai afla in stadiul in care vrea sa multumeasca intreaga lume.Stie ca e doar o chestiune de timp pana sa-si revendice tronul.Nu are nici o inflexiune care ar putea starni suspiciuni, manierele sale sunt desavarsite si discursul doct, fara a fi plictisitor.Se afla deja in mijlocul maretiei, nu mai trebuie decat sa-l recunoasca si ceilalti, pentru a-si arata cu adevarat puterea.Dincolo de metafore, Merlot-ul Miracol este un vin caruia doar un carcotas profesionist i-ar gasi vreo urma de defect.Este complicat, dar placut de urmarit, cu profunzimi flexibile, care ii arata privitorului atat cat are acela puterea de a patrunde.
Vin rose sec petiant
Vinul de miniș “… Aprinde scânteia dragostei, dă aripi gândurilor şi emană focul prieteniei”. (dr. Csávossy György)
Miniș – o podgorie viticolă renumită din regiunea Aradului.
Vin rosu sec, baricat 12 luni
Whisky cu buchet complex, dominat de note vibrante de fructe exotice, învăluite în nuanțe plăcute de fum
Coline blânde, care amintesc de dealurile Toscaniei şi nenumărate pârâuri se împletesc pe dealurile verzi. Pământul bogat în minerale şi clima temperat continentală contribuie din plin, aici, la adăpostul arcului carpatic, la recoltele bogate de struguri de cea mai bună calitate.